Čokolade neobičnog okusa i dizajna

Čokolada nas tješi kada smo tužni, njeguje našu kožu i lako se prilagođava svakom ukusu jer dolazi u bezbroj okusa. Josef Zotter otišao je korak dalje i svoje Zotter čokolade oplemenio i prekrasnim omotima.
Vidi originalni članak

Zotter, austrijski brend poznatih organskih čokolada, u sebi krije prekrasnu priču o osobi koja strastveno voli čokoladu. Njihove čokolade se ručno izrađuju u manufakturi i to isključivo od organskih i fair trade sastojaka.

Njihova su posebnost originalne recepture i čokolada izrađena u više slojeva od kojih je svaki drugačijeg okusa. No, pojavljuje se još jedna „revolucija“: Zotter dovodi boje u čokoladni svijet. Pretvara voće u čokoladu naglašavajući voćne okuse i sjajne boje koje zbog visokog udjela voća prirodno postaju intenzivnije. Osim toga, ova kompanija ne priznaje samo klasičnu tablu čokolade, nego je oblikuje i u okrugle pločice.

Od ljubitelja klasičnih okusa do fanova neobičnih kombinacija – ove čokolade će osvojiti svakoga bez obzira bile one s visokim postotkom kakaa iz Konga, Paname ili pak Perua ili možda s kokosom i malinom ili mangom i marakujom. Jedna od Zotter čokolada, Yummy meals for schools, ima i humanitarnu namjenu pa svaki put kad uživate u njoj imajte na umu da za svaku prodanu čokoladu tog naziva jedno gladno dijete iz Burme u školi dobiva obrok.

Pošto se ove čokolade ističu ne samo kombinacijom okusa, nego i izgledom, njihovi omoti su posebno dizajnirani. Za izradu omota koristi se papir kojeg je moguće reciklirati, a oslikavaju se neškodljivim jestivim bojama. Prestižna nagrada za produktni dizajn, iF, 2008 godine završila je u rukama g. Zottera, što je doista veliko priznanje. Autor omota je Andreas H. Gratze čiji omoti posjeduju umjetničku snagu, imaju mnoštvo detalja i elemente zabave pa su neke od poruka na čokoladama Za mangupe ili Za dobre. Igra se oblicima, a svaki omot se osmišljava s posebnom pažnjom kako bi privukao pažnju kupaca. Pri osmišljavanju omota za Labookos čokoladu umjetnik je inspiraciju potražio kod samih uzgajivača u Brazilu, Panami i u svom neorealističkom pristupu od njih čini zvijezde.

Zotter čokolade dostupne su u bio&bio trgovinama po cijeni od 26,90 do 29,90 kn.
 

Posjeti Miss7.24sata.hr