Cipele koje ćemo nositi ovog proljeća

Guliver Image/Getty Images
Ovo proljeće vodeći modni dodatak su neobične i upadljive cipele na visoku i punu petu koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Prednjači dizajnerska kuća Prada čija kolekcija inspirirana oldtimerima je proljetni hit. Vladaju jarke boje, neobični uzorci i pastelne nijanse.
Vidi originalni članak

Muccia Prada inspiraciju je pronašla u slavnim američkim automobilima Cadillacu, Chevroletu i Corvettu. Već pri prvom izlazu bilo je jasno da gledamo u nove IN cipele sezone. Vatreno crvene štikle vodeći su model koji u potpunosti dočarava viziju Prade za proljeće/ljeto 2012.

"Kolekcija se bazira na pojmu "slatko", no prije nego pomislite na slatkiše, samo su dvije stvari koje muškarci obožavaju, žene i automobile. Njih sam spojila u jedno i stavila u vrijeme dok je život bio jednostavniji, a nada u budućnost je itekako bila živa", pojasnila je svoju viziju dizajnerica Miuccia Prada.

Ljubav prema oldtimeru izvrsno se uklopila u novu kolekciju. Cipele po uzoru na poznate modele automobila imaju spojlere i svijetla. Dok je prednji dio elegantan i damski, stražnji je vatren i grub.

Pastelne i nježne boje

Tanju petu predstavila je i dizajnerska kuća Louis Vuitton. Nježne i elegantne cipele izvrsno su se uklopile uz bajkovitu kolekciju u kojoj dominiraju pastelne boje kuglica sladoleda. A takve su i same cipele. Prevladava srebrena i bijela boja u kombinaciji s pastelnim nijansama. Louis Vuitton vratio je i poznati špic od kojeg ne bježe trendseterice.

Pastelne i nježne boje voli i dizajnerska kuća Alexander McQueen čije cipele su prava modna bajka. Za razliku od Louis Vuittona, štikla je izgubila svoju važnost, a dominira neobična platforma i puna peta s rupom u sredini.

Yves Saint Laurent uzeo je jednu od vodećih boja, pretvorio u nježnu nijansu i kombinirao sa zlatnom bojom. Na taj način je dobivena glamurozna, a ipak nježna i decenta cipela.

Platforme su vodeći trend

Dizajnerska kuća Mulberry također je odabrala nježne nijanse, no predstavila ih je u obliku cipela na putu petu i s platformom – model koji je dominirao i prošle proljetno/ljetne sezone. Trend su prigrlile ljubiteljice mode diljem svijeta. Ni ne čudi jer za razliku od klasičnih štikli, one također izdužuju noge, no mnogo su sigurnije i udobnije.

Celine se odlučila za vještu kombinaciju i vatreniju boju. Crno crvene cipele podjednako plijene pozornost svojim oblikom i odabirom boja. Debela peta i platforma izvrstan su odabir za sve one trendseterice koje se ipak ne žele odreći „klasičnih“ peta.

Burberry, vodeći britanski dizajnerski brend, također se odlučio se za visoke platforme čiji remenčići su ukrašeni perlama u boji.

Cipele vole boje i uzorke

Dok će nježne duše odabrati cipele pastelnih boja, trendseterice su oduševljene trendom jarkim boja i colour blockinga. Tirkizna, pink, plava, crvena i narančasta samo su neke od boja koje su ukrasile proljetne cipele.  Jedan od vodećih trendova highstreet brendova je colour blocking s kojima su cipele postale vodeći modni dodatak.

I u trgovinama prevladavaju popularne platforme, pretežito plutene, koje omogućuju udobniji hod i tijekom dana. Pete su ove sezone postale deblje i često se kombiniraju s platformom.

Veliki upadljivi ukrasi i uzorci često smo vidjeli na revijama poznatih dizajnerskih brendova, a taj trend vidljiv je i u trgovinama. Ravno s modnih pista u trgovine XYZ stižu cipele dizajnerski brendovi D&G koje vješto miješaju različite uzorke. Nova kolekcija Replayja također se vodi tom inspiracijom. Neizostavno proljetno-ljetno uzorak su pruge s kojima ni ove sezone neće pogriješiti.

Nadolazeća sezona ne poznaje pravila. Crvene upadljive cipele nose se uz retro komade koje pozornost plijene svojim uzorcima. Boje se ne poklapaju, a modni dodaci su zasebna modna priča. Držite se tog pravila i ovog proljeća pustite mašti na volju.

U galeriji detaljnije pogledajte vodeće modele sezone i njihove cijene...

Posjeti Miss7.24sata.hr