Modom je zavladala plava boja

Goran Čižmešija
Iako simbolizira smirenost i ozbiljnost, ove sezone svijetloplava je poput pravoga morskog vala “poplavila” modne piste i unijela pomutnju. Koliko su je dizajneri uvijek potajice obožavali, toliko su joj sada odlučili posvetiti svoje kolekcije.
Vidi originalni članak

Gotovo da ne postoji modna kuća koja joj se uspjela oduprijeti. Upravo se u toj ženstvenoj noti krije njezina moć. No ne dajte se zavarati njezinom nevinošću jer ova boja ima sto lica - od romantične dame, preko otkačene coolerice i eterične boginje, pa sve do ledene kraljice. U prošlosti je plava dugo bila boja drugoga reda, a danas je, kako pokazuju brojna istraživanja, omiljena podjednako i kod muškog i kod ženskog roda.

Vratimo li se nekoliko desetljeća unatrag, kada su je obožavale i rado nosile Grace Kelly i Jackie Kennedy, prilično je jasno zašto je to tako. Jer ova boja ne može imati negativne konotacije. Jedna od Jackienih slavnih kombinacija je ledenoplava haljina koju je uparila s bijelim rukavicama i trostrukom bisernom niskom oko vrata, a tu je kombinaciju obožavala i u večernjem izdanju, samo s dužim rukavicama i dugom haljinom Olega Cassinija.

Osim prve dame stila i jedna od najljepših filmskih diva Grace Kelly znala je da ova boja pojačava njezinu nestvarnu ljepotu. U raskošnoj plavoj toaleti preuzela je Oscar 1955. za film “Provincijalka”, no zlatni je kipić pao u sjenu dotad najskuplje haljine čija je svila stajala tada 4000 dolara.

 Uz svaki kupljeni ženski paket 24sata, na dar dobivate knjigu po izboru! Odmorite se uz neki od ovih popularnih naslova:

  •     Adrijanina nit, Danielle Steele
  •     Ladanjska kuća, Danielle Steele
  •     Nesavladive sile, Danielle Steele
  •     Proklete Hrvatice, Milana Vuković Runjić
  •     Proklete Hrvatice 2, Milana Vuković Runjić
  •     U krevetu s vješticom, izabrala Milana Vuković Runjić
  •     Zalazak sunca u ST. Tropezu, Danielle Steele

Više saznaj od subote u Budi.IN magazinu!

Posjeti Miss7.24sata.hr