Bliži se Dreft Fashion Week Zagreb

Sanjin Strukić/Pixsell
Na održanoj press konferenciji najavljen je Dreft Fashion Week Zagreb. Ove sezone održava se od 9. do 11. svibnja u atraktivnoj multimedijalnoj dvorani Hypo Centra na Slavonskoj aveniji 6 u Zagrebu. Svoje gostovanje najavili su renomirani domaći dizajneri te strani dizajneri koji su se ove godine predstavili na londonskom i pariškom Tjednu mode.
Vidi originalni članak

S približavanjem svibnja i novog izdanja Dreft Fashion Weeka Zagreb za sezonu jesen/zima 2013., koji se održava od 09. do 11. svibnja, Dreft je, kao i svake sezone do sada, pripremio niz modnih i edukativnih aktivnosti prije i tijekom trajanja ovog modnog događanja. I ove sezone uživajte u najnovijim modnim poslasticama poznatih domaćih i stranih dizajnera, ali i ostalim popratnim aktivnostima koje je Dreft osmislio za sve posjetitelje DFWZ-a.

Tako Dreft prvog dana DFWZ-a organizira konferenciju za modne blogere, a kao poseban gost pridružit će nam se poznati street style blogger Yvan Rodic. Drugog dana čeka vas snimanje lookbooka Marice Pažanin, aktualne pobjednice modnog natječaja Dreft Next Generation koja će na ovosezonskom DFWZ-u predstaviti svoju nagrađenu kolekciju i na velika vrata zakoračiti u svijet hrvatskog modnog dizajna. Kao šećer na kraju, u subotu, posljednjeg dana DFWZ-a, Dreft će proglasiti novog pobjednika popularnog modnog natječaja Dreft Next Generation.

Dreft Next Generation natječaj

Kao uvod u ovosezonske aktivnosti, Dreft je po treći put zaredom pokrenuo natječaj za mlade modne dizajnere Dreft Next Generation s ciljem pronalaska novog, mladog i neafirmiranog modnog kreativca. Ove sezone natječaj je trajao od 01. do 14. travnja do kada su svi zainteresirani mladi dizajneri bili pozvani da osmisle i pošalju skice modela svoje kolekcije za sezonu proljeće/ljeto 2014 na temu Dreft Sensitive.

Osim DNGnatječaja, kao najava aktivnosti vezanih za DFWZ lansirana je i kampanja s modelima prošlosezonske pobjednice DNG-a Marice Pažanin, koja će drugog dana ovog modnog događanja predstaviti svoju nagrađenu kolekciju. Osim predstavljanja svoje debitantske kolekcije, na Dreftovom promotivnom korneru tog će se dana održati i snimanje njezinog lookbooka s poznatim modnim fotografom Goranom Matijašecom i prekrasnom Lidijom Lešić u ulozi modela.

Konferencija za modne blogere

Isto tako, u sklopu DFWZ-a održat će se i konferencija za modne blogere, a kao poseban gost konferencije pridružit će nam se i poznati street style bloger Yvan Rodic. On će s domaćim blogerima i modnim novinarima podijeliti svoja iskustva te promovirati svoju novu knjigu  „A Year in the Life of Face Hunter”. Konferencija će uključivati i okrugli stol na kojem će se raspravljati o aktualnim temama iz svijeta mode i blogera, Yvanovo predavanje i promociju njegove knjige u Dreft VIP korneru. Moderatorica konferencije bit će šarmantna Petra Nižetić, a ovo događanje predstavlja idealnu priliku za sve zainteresirane modne blogere da iz prve ruke saznaju sve vezano za street style modu kao i da međusobno razmijene iskustva pisanja modnog bloga. Broj mjesta za sudionike konferencije je ograničen, a prvih 50 prijavljenih dobit će Dreftov poklon iznenađenja.

Poznato je već kako ovo domaće modno događanje kroz svoju dugogodišnju tradiciju veliča individualnost i posebnost svakog dizajnera usmjeravajući pažnju medija upravo na njih i njihova remek-djela. Tim Dreft Fashion Weeka Zagreb najviše je ponosan na ime iz kojega stoji jer je Fashion Week prepoznatljiv svjetski brend. Njegovo ime označava najvažniji modni događaj u jednoj zemlji, a sam spomen obilježava vrhunac mode i koncentracije kreativnog dizajna. Fashion Week diktira i kroji svjetske trendove. To je mjesto gdje se okupljaju svi najvažniji svjetski dizajneri, kupci, modni urednici i celebrityji, dok je manekenkama nastup na Fashion Weeku prestiž za kojim žude od prvog dana karijere.

Ovoga puta svoje kreacije će imati priliku pokazati Ana Kujundžić, Ivana Popović i Mladen Grubić, Krie design by Kristina Burja, Natalija Smogor, Toni Rico, Zjena Glamočanin, Marica Pažanin, Maja Hrastinski, Milena Rogulj, Ivančica Hrustić, Katrien Van Hecke, Henrietta Ludgate i Negarin Sadr iz Londona, Bonheur iz Pariza, te Tramp in Disguise.

U galeriji detaljnije pogledajte fotografije s press konferencije...

Posjeti Miss7.24sata.hr