Znate li se našminkati sa spužvicom?

Getty Images
Pomoću make up spužvice možete postići odlične rezultate i besprijekoran te, ali prvo ju morate naučiti pravilno koristiti
Vidi originalni članak

Makeup spužvice su na tržištu jako dugo, ali Beauty Blender je od njih napravio senzaciju. Ova mala stvarčica potpuno je promijenila način na koji se šminkamo, ali i ona ima svoja ograničenja - ako ne znate kako je pravilno koristiti. Upute su pred vama:

1. Ne smije biti prevlažna ni presuha: Morate staviti spužvicu pod mlaz tekuće vode ili u čašu vode da bi upila vlagu, a onda je trebate iscijediti. Ako želite postići optimalnu vlažnost spužvice, najbolje je da je umotate u ručnik i tako iscijedite. Ali pazite da ne iscijedite svu vlagu jer inače vaša podloga neće biti savršena. 

2. Utapkavajte puder: Kada nanosite podlogu sa spužvicom, nemojte je vući po koži ili njome razmazivati puder jer će rezultat biti nejednak. Nanesite puder na nekoliko točaka na licu i onda ga polako utapkavavajte dok sve ne prekrijete.

 
3. Iskoristite sve mogućnosti oblika Beauty Blendera. Pogledajte kako je oblikovan - suženi vrh se koristi za područje oko očiju, dijelove kože oko nosa i usta, dok širom stranom možete nanijeti podlogu na ostatak lica. 

4. Pošpricajte spužvicu sprejem za fiksiranje make upa. Kad nanesete podlogu, pošpricajte malo fiksatora u spreju na spužvu i kružnim pokretom utapkavajte preko lica. Ovako će vaša šminka trajati dulje, a dobit ćete i prirodniji izgled. 

5. Koristite je kao učvrščivač highlightera. Samo na spužvicu dodajte malo prozirnog pudera u prahu i s njom prijeđite preko područja na koja ste nanijeli highlighter. Nakon  5-7 minuta četkom uklonite višak pudera. Ovako ćete imati ljepši finish, a puder će učvrstiti cijelu šminku.

Posjeti Miss7.24sata.hr