Pozor! Znamo gdje u Zagrebu možeš otići na besplatno šminkanje

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Advent u Zagrebu i ove je godine proširio svoju ponudu, a nas je posebno oduševio Glitter bar u kojemu profesionalni MAC make up artisti šminkaju posjetiteljice
  • Bar je otvoren četvrtkom od 17 do 21 h i petkom od 18 do 22 h samo na Europskom trgu
  • MAC make up artistica otkrila nam je i nekoliko trikova kako staviti šljokice na kapke, kako pravilno nanijeti highlighter te kako kreirati look sa šljokicama, a da ne pretjeramo

Jedna od najpopularnijih adventskih manifestacija u Europi i ovog je prosinca zablistala u svom najljepšem ruhu. Naravno, govorimo o Adventu u Zagrebu koji se ove godine održava pod nazivom "Neka čarolija započne!" na 16 lokacija u glavnome gradu. Ipak, najveću pažnju "ukrala" nam jedna sjajna kućica na Europskom trgu koja u svojoj ponudi nema kuhano vino, kobase i fritule, već besplatno šminkanje. Da, dobro si pročitala! Riječ je o MAC-u Glitter baru u kojemu glavnu ulogu imaju šljokice i glitteri.

Koncept je prilično jednostavan - u samo nekoliko minuta profesionalni MAC make up artisti unose malo (ili malo više) šljokica i glittera u tvoj život. Možeš ih staviti na kapke i(li) obraze, a saznale smo da žene posebno obožavaju glitter srce na obrazu. I znaš što je najbolje od svega? Sve se radi isključivo s MAC Cosmetics proizvodima među kojima caruju glitteri u najrazličitijim bojama - zlatnoj, ružičastoj, srebrnoj, crnoj, žutoj... 

I dok je cijeli grad za vrijeme adventa pun pozitivnih vibracija, ovaj genijalni Glitter bar savršeno se uklapa u to. Tome u prilog ide činjenica da žene znatiželjno zastajkuju ispred njega i već za nekoliko trenutaka prepuštaju se u ruke profesionalnih vizažista kako bi postale najsvjetlije zvijezde adventa. Ovaj genijalni bar otvoren je četvrtkom od 17 do 21 h i petkom od 18 do 22 h samo na Europskom trgu. No, ako ga ne stigneš posjetiti - ne brini se! Svoj sjajni look možeš kreirati kod kuće, a profesionalna MAC vizažistica otkrila nam je nekoliko trikova za korištenje šljokica:

Zadržavanje šljokica na kapcima

Da bi se šljokice zadržale tijekom cijelog dana, baza, odnosno podloga za kapke mora biti ljepljive teksture kako bi se one imale za što uhvatiti. Većina brendova ima primere namijenjene upravo tome, a savršeno će poslužiti Duo ljepilo za trepavice naneseno u tankom sloju uz koje će se šljokice zadržati još i dulje. Postoji nekoliko različitih vrsta, a najbolje je koristiti bijelo koje postaje postupno transparentno nakon što se osuši - i neće izazvati nikakve alergijske reakcije. Druga su opcija, i možda nešto jednostavnija, tekuća sjenila. MAC-ova Dazzleshadow Liquid sjenila dolaze u metalik, ali i u glitter varijanti, dugotrajna su i jednostavna za korištenje.

Pravilno nanošenje highlightera

Highlighter koristimo kako bismo osvježili i istaknuli određene dijelove lica. Najčešće ga koristimo na vrhu obraza, a u manjoj količini iznad i ispod obrve i u tankoj liniji po dužini nosa. Prije svega, potrebno je odabrati odgovarajuću nijansu da bi izgledala prirodno i svježe - u tom slučaju MAC Soft and Gentle najbolji je izbor zbog svog neutralnog i svježeg tona te jednostavne mogućnosti nadogradnje.

Kako kreirati look sa šljokicama, a da ne pretjeramo?

Da bi postigla takav efekt, najbolje je koristiti već spomenute šljokice u tekućem obliku i nanijeti ih samo na sredinu kapka preko postojećeg sjenila. Ovisno o količini koju ćeš nanijeti, look može bit intenzivniji ili onaj blaži - dnevni makeup. Biraj neutralnije boje (poput srebrnih, brončanih i zlatnih nijansi), koje će odgovarati tvom tenu i istaknuti boju očiju. Ako nisi sigurna koja ti boja najbolje odgovara, uvijek se možeš posavjetovati s makeup artistom. Za one hrabre, postoje razne boje šljokica koje je u tom slučaju najbolje kombinirati s jednakom bojom sjenila i lagano ih nanijeti u središte kapka. Ovaj je način najsigurnija varijanta ako se želiš poigrati bojama, a nisi pretjerano iskusna - kombinacija sjenila u određenoj boji i jednake boje glitera ne može biti pogrešna.  

Ako, pak, nisi dovoljno hrabra, tijekom ovih blagdana prepusti se u ruke profesionalnih MAC-ovih vizažista. Naime, u svim MAC dućanima u Hrvatskoj možeš se i našminkati, a šminkanje se plaća ISKLJUČIVO u proizvodima. Šminkanje u trajanju 30 minuta u sklopu kojeg te šminka profesionalni make up artist košta 300 kuna, a plaća se u proizvodima, što u praksi znači kupnju dvaju proizvoda poput ruža ili olovke za usne. 60 minuta šminkanja košta 600 kn, a postoji i svadbeni make up. I još jedna odlična vijest, MAC dućani radit će i na Staru godinu, 31. prosinca, pa se već sada možeš naručiti na šminkanje za proslavu Nove godine.

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr