Zavodljiv pogled uz liniju tušem

Davor Puklavec/ Pixsell
Tuš za oči je jedan od najomraženijih kozmetičkih proizvoda. On zahtijeva vrhunsku preciznost, vještu ruku i dobar osjećaj za simetriju, stoga ni malo ne čudi što se mnoge žene radije okreću korištenju sjenila ili olovke za oči s kojima mogu postići sličan, ali ne i identičan efekt.
Vidi originalni članak

Želite li da vaše oči istakne savršena crna crta, poslušajte savjete vizažistice  Nene Mrkonjić , službene vizažistice brenda L'Oreal za Hrvatsku. Tuš ove sezone predlažu vizažisti revija Anna Sui, Gianfranco Ferre, Marc Jacobs i Stella McCartney. Teško je reći kakav stil nanošenja je u trendu, ali jedno je sigurno- važno je da vaše oči krasi tuš koji će im dati seksepilnu dimenziju.

"Na tržištu danas postoji velik izbor tuševa za oči. Od flomastera koji se lako nanosi, ali nije postojan, gel linera koji je početnicima često težak za nanošenje, do klasičnog tekućeg tuša koji je najlakši za nanošenje." ističe Nena čiji je favorit L'Oreal Super Liner kojeg preporučuje i početnicama i ženama koje već znaju izvući i tanke i debele linije.

"Ukoliko još niste nikada sami nanosili tuš, savjetujem da jednostavno sjednete pred ogledalo i napravite nekoliko probnih poteza. Kod nanošenja tuša jako je bitno da vam je ruka posve mirna." savjetuje Mrkonjić, "L'Oreal Super Liner može iscrtavati tanku i deblju crtu, jer ima tanak vršak, a prema dršku je deblji. Sa njim se stvarno možete igrati i raditi super tanke ili deblje crte,ali isto tako možete napraviti savršen cat look što znači da crtu izvlačite od sredine zjenice oka, pa zatim napravite lagani zavijutak prema vanjskom dijelu oka, a na donji dio oka nanesete tamno sjenilo ili olovku tamnije boje od sredine zjenice oka, pa prema rubu oka. Unutarnji dio oka spojite  svjetlijim sjenilom."

Kao najveći hit kada su tuševi u pitanju, Nena navodi  gejša look - široki crni tuš koji se izvlači od kuta oka tanjom crtom, pa sve debljom crtom prema van. Na gornje trepavice nanesite jako puno maskare, a nakon toga ih raščešljajte kako bi bile guste i uredne.

Savjeti za početnike

Lako je rekreirati trendove kada nam je ruka već vješta i kada dobro poznajemo oblik oka, ali što kada napravimo pogrešku. "Mali savjet kod pogreške nanošenja tuša: ukoliko vam je tuš otišao malo nepravilno najbolje je uzeti štapić za uši i na njega nanijeti nešto za skidanje šminke ili čak možete i malo kreme staviti na vrh štapića i jednim pokretom očistiti ono što ste pogriješili. Nikako nemojte trljati, jer ćete si uništiti cijeli makeup na oku." otkriva Nena.

 

"Tuš je najbolje nanijeti u jednom potezu kako bi crta bila ravna bez ikakvih nepravilnosti na očima. Isto tako tuš nanesite tek onda kad ste već gotovi sa kompletnim makeup-om na očima. Vodootporne tuševe bi preporučila za neke prigode poput vjenčanja, maturalnih šminkanja ili nešto slično, a nikako za svaki dan jer isušuje kožu na kapku."

Posjeti Miss7.24sata.hr