Zašto je dobro prati kosu krumpirima?

Thinkstock / Spencer Davies
Za šampone, regeneratore i balzame za kosu mjesečno ostavljamo pravo malo bogatstvo, a solucija nas čeka tako blizu nas - u kuhinji!
Vidi originalni članak

Sljedeći put kada ćeš kuhati krumpire, zadrži sve! Naime, krumpirova kora genijalna je za meku, sjajnu i snažnu kosu! Kora je puna vitamina B i C, sto osigurava zdravu i glatku strukturu kose. Kao dodatak, vitamin B regulira aktivnost žlijezda u vlasištu pa tako pruža prekrasnu sjajnu kosu bez konzervansa, bojila i mirisa koje inače sadrže regeneratori za kosu. 

via GIPHY

 

Kuhaj dva velika krumpira u maloj posudi i neka krčkaju 5 minuta. Voda će pokupiti boju kore, neka te to ne muči. Oguli koru i ubaci je u posudu u kojoj si kuhala krumpire i ostavi je da se ohladi. Zatim tu tekućinu stavljaj na ručnikom osušenu kosu, ali samo na dužine, i umasiraj je dobro. Sva "njega" za kosu nanosi se tako da se pramen po pramen kose vrti oko svoje osi, a ne trljanjem. Ostavi tekućinu na glavi 5-10 minuta i onda dobro isperi s mlakom vodom.

Kosa će ti biti PRE-KRA-SNA!

via GIPHY

 

Posjeti Miss7.24sata.hr