Zadrži blistav ten cijele godine: CC i DD kreme

miss7
Tržište je preplavljeno beauty kraticama koje nas ponekad mogu zbuniti. Upoznajte malo bolje "pametne" CC i DD kreme i kako nam pomažu da zadržimo lijep i ujednačen ten, čak i mladost
Vidi originalni članak

Nakon BB kreme koja je osvojila domaće tržište, ponuda se proširila za nekoliko proizvoda iz CC i DD kategorije. Što su u stvari CC i DD kreme i po čemu se razlikuju od BB krema?

CC kreme su tzv. "Color Correcting" kreme koje služe kako bi ujednačile ten, odnosno ublažile crvenilo, sivilo kože, tamne podočnjake, žućkastu flekavost i slično. Kvalitetom su najčešće iste kao BB kreme što znači da su pune vitamina i emolijensa, a pritom često imaju i zaštitni faktor. Iako to nije pravilo (jer neke imaju i slabiju pokrivnost od BB kreme), često su gušće od BB krema.

MAC Cosmetics CC Cream - 206 kn (MAC); Clinique Superdefense CC Cream - 299 kn (Douglas); Estée Lauder Revitalizing Supreme CC Cream - 629 kn (Douglas); Bourjois 1,2,3 Perfect CC Cream - 110 kn (Müller)

DD kreme su tzv. "Dynamic do-all" kreme čija ideja je da pružaju koži sve što im treba, uz to što ujednačavaju ten bojom. Imaju sve prednosti poput BB ili CC kreme, ali im je naglasak stavljen na anti-age djelovanje. Uz dnevnu primjenu ove kreme mogu smanjiti pore i umanjiti pojavnost borica. Teksturama variraju od lakše do srednje pokrivnosti.

Nuxe Prodigieuse DD Cream - 173 kn (Lookfantastic.com); Green People Age Defy+ Tinted DD Moisturizer - 296 kn (Lookfantastic.com)

Negativna strana ovih proizvoda leži u tome da nisu dostatne da zamjene vašu dnevnu njegu lica, posebice na području anti-agea, gdje će dobar serum ipak odraditi bolji posao od DD kreme. Njihova pokrivnost može biti dobra zamjena za puder, no ovisno o vašem tipu kože, mogu brzo oksidirati ili topiti se na licu. Nerijetko su sjajne i daju flashback. Često su i skuplje nego da kupite dobar puder i dobru kremu za lice! No da nas krivo ne shvatite - pronađete li idealnu, ona će vam svakako olakšati svakodnevno uređivanje, a pritom neće štetiti vašoj koži. Svakako ih se isplati isprobati!

Posjeti Miss7.24sata.hr