Zaboravite na jagodice: Ove jeseni konturiraju se nokti

Getty Images
Tehniku je, na noktima, puno lakše izvesti nego na licu, a zahtjeva i puno manje preparata...
Vidi originalni članak

Sigurno su mnoge među vama bar jednom u životu pozavidjele prijateljici s najljepšim noktima, koji i kad prirodno izrastu izgedaju kao da su upravo bili na manikuri. Svaka žena želi uske i lijepe nokte, no mnoge ih, nažalost, nemaju. Ali sada je vašim mukama došao kraj, jer se "čarobna" tehnika konturiranja s lica preselila upravo na nokte, gdje ju je puno lakše savladati.

 

Za ovaj trend zaslužan je poznati manikurist Jin Soon Chio koji je na njujorškom Tjednu mode za reviju Vere Wang manekenkama konturirao nokte kako bi izgledali dulje.

 

A trik je toliko jednostavan, da su ga mnoge među vama sigurno već isprobale - umjesto lakiranja cijelog nokta, povlači se tek jedna deblja crta laka po sredini, dok s lijeve i desne strane nokat ostaje prazan ili se lakira nude nijansom. baš kao i kod make up-a, gdje se igrom svjetla i sjene postiže efket užeg nosa ili istaknutih jagodica, maleni izostanak laka čini nokte vizualno dužima.

 

"Ovaj look nije samo cool po tome što stvara iluziju dužih noktiju, već i zato što je toliko lagan za kopiranje," izjavio je Choi za Cosmopolitan.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr