Zaboravi peglu! Kosu možeš izravnati uz pomoć ovih prirodnih pripavaka

Thinkstock / Spencer Davies
Korištenjem pegle za kosu iz vlasi se isušuje voda i slabi elastičnost kose pa ti predlažemo da posegneš za nekom od ovih prirodnih opcija
Vidi originalni članak

Učestalim peglanjem kosa će možda izgledati lijepo i ravno, ali ono što se na prvu ne vidi zapravo je oštećena kosa koja je izgubila teksturu. Stoga, kako bi je zaštitila od štetnih utjecaja pegle, donosimo ti nekoliko domaćih prirodnih pripravaka koji će ti pomoći u ravnanju. Dakako, kosa uz njih neće izgledati kao da si upravo izašla iz frizerskog salona, ali redovitom primjenom peglanje će postati stvar prošlosti.

1. Sok od limuna i kokosovo mlijeko

Kombinacija soka od limuna i kokosovog mlijeka dobitno je rješenje za prirodno ravnanje kose. Za početak, potrebno je izribati svježi kokos i pomiješati ga s vodom, a potom dobivenu smjesu procijediti kako bi odvojila kokosovo mlijeko. U kokosovo mlijeko umiješaj sok od limuna pa smjesu stavi u hladnjak na nekoliko sati. Na vrhu smjese stvorit će se kremasti sloj koji trebaš ravnomjerno nanijeti na kosu, prekriti je ručnikom i nakon sat vremena isprati blagim šamponom.

2. Med i mlijeko

Sličan učinak na tvojoj kosi imat će i smjesa meda i mlijeka. Pripremit ćeš je tako da u mlijeko dodaš med i miješaš dok ne dobiješ glatku smjesu koju ćeš ravnomjerno nanijeti na kosu. Preporučeni omjer su 3 žlice meda na 1,5 decilitara vode. Nakon što se smjesa osuši, isperi je blagim šamponom. 

NJEGA KOSE 5 maski za kosu koje možeš lako i brzo sama napraviti

3. Maslinovo ulje i jaje

Možda zvuči čudno i neprivlačno, ali ovaj prirodni pripravak odličan je za tvoju kosu i ravnanje vlasi. Sve što trebaš je pomiješati jedno jaje s dvije žlice maslinovog ulja, smjesu nanijeti na kosu i nakon sat vremena isprati blagim šamponom. 

4. Prirodna maska

Na listi ovih jednostavnih pripravaka našao se i jedan malo kompliciraniji pa samim time i učinkovitiji. Riječ je o maski za ravnanje kose za koju ti je potrebno malo biljnog ulja, 1 žlica kamilice, nekoliko listova koprive i breze, 1 žumanjak, 1 žlica meda, 1 žlica limunovog soka i 2 do 3 kapi ulja ružmarina.

Masku ćeš napraviti tako da u zagrijano ulje staviš kamilicu, a potom joj dodaš lišće breze i koprive i pustiš sve da odstoji pola sata. Nakon toga iscijedi tekućinu i dodaj joj sve ostale sastojke. Dobivenu masku utrljaj na vlažnu kosu, omotaj je ručnikom ili prozirnom folijom i drži na kosi 10 do 15 minuta. Kosu potom isperi blagim šamponom. 

Posjeti Miss7.24sata.hr