Vrijedi isprobati: 6 prednosti korištenja ulja konoplje za kožu

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Ulje sjemenki konoplje izuzetno je hranjivo i može biti posebno korisno za kožu
  • Obilje vitamina i minerala konopljino ulje čini izvrsnim izborom za njegu kože i održavanje hidratizirane kože
  • Otkrili smo novu organsku liniju proizvoda s ovim sastojkom 

Konoplja je jedna od najstarijih biljaka koju su ljudi upotrebljavali u brojne svrhe. Ulje konoplje dobiva se hladnim prešanjem okruglih, sitnih sjemenki biljke industrijske konoplje (Cannabis sativa L.). Metodom hladnog prešanja sjemenki dobije se ulje prepoznatljive zelenkaste boje te orašastog okusa i mirisa, a za kožu nudi razne blagodati zahvaljujući svojim hranjivim vitaminima i hidratantnim svojstvima. Zato ti donosimo 6 prednosti korištenja ulja konoplje za kožu: 

1. Zadržava hidrataciju kože

Ulje konoplje sadrži puno omega kiselina 3, 6 i 9, što pomaže popraviti kožnu barijeru i oblikuje zaštitni sloj na koži kako bi zadržala vlagu u sebi. Ulje konoplje bogato je nezasićenim mastima kao što su linolna kiselina, γ-linolenska kiselina i α-linolenska kiselina. Ove tri masne kiseline mogu pomoći u poboljšanju strukture kože pomažući joj da zadrži vlagu. Također imaju blagotvoran učinak na suhu, grubu kožu.

2. Hrani kožu vitaminima i mineralima

Konopljino ulje bogato je antioksidansima koji sprječavaju razvoj malignih stanica, vitaminom E, karotenom (prekursorom vitamina A), fitosterolom te mnoštvom minerala od kojih su najzastupljeniji kalcij, magnezij, sumpor, kalij, cink i željezo. Za proizvodnju ulja od konoplje koristi se industrijska konoplja, točnije sjemenke industrijske konoplje koje su bogate hranjivim tvarima – mineralima, vitaminima i esencijalnim masnim kiselinama i kao takve vrlo su vrijedne za kožu.

3. Ima umirujuće djelovanje

Konopljino ulje može pomoći smiriti iritaciju na koži, uključujući akne i neka stanja poput psorijaze, a istovremeno održavati kožu nježnom i vlažnom. Ulje konoplje sadrži nekoliko omega-6 masnih kiselina, a jedna od njih - gama-linolenska kiselina (GLA) - ima snažna umirujuća svojstva te smanjuje iritaciju stvaranjem novih stanica i promicanjem obnavljanja kože.

4. Ublažava bore

Osim što vlaži i umiruje kožu, ulje konoplje ima i anti-ageing svojstva. Njegovim nanošenjem se mogu smanjiti sitne bore te usporiti razvoj znakova starenja kože. Sadrži vitamin F i masne kiseline poznate kao oleinska i linolna kiselina. Te kiseline igraju važnu ulogu u usporavanju procesa starenja kože

Oleinska i linolna kiselina odgovorne su za jačanje vanjskog sloja kože. To omogućuje koži da zadrži veće količine vode, što je čini glatkom i podatnom. Kao rezultat, smanjuje se vidljivost bora i sitnih linija. Poznato je i da masne kiseline štite kožu od agresora iz okoliša koji uzrokuju prerano starenje kože.

5. Kontrolira količinu sebuma

Ulje je odličan izbor za sve tipove kože, a poznato je po tome da masnoj koži vraća prirodnu ravnotežu i regulira proizvodnju sebuma. Iako postoji mnogo proizvoda za kožu koji pomažu kod ovih problema, nije lako pronaći onaj koji podržava masnu i suhu kožu. Ulje konoplje učinkovito djeluje za obje vrste kože, ne uzrokujući začepljenje pora za one koji imaju masnu kožu. 

6. Prirodni je izvor vitamina D

Ulje sjemenki konoplje također je bogat izvor vitamina D, a ako nisi znala, vitamin D zapravo nije vitamin, već hormon koji održava ravnotežu kalcija, magnezija i fosfata u tijelu, a također je dobrodošao i u njezi kože

Kako bi zaštitila svoju kožu, umanjila bore, osigurala joj potrebne hranjive tvari te je vratila u prirodnu ravnotežu, dobro je u svoju rutinu uvesti neke od kozmetičkih proizvoda za njegu kože na bazi ulja od industrijske konoplje
Jedna od organskih linija koja se može pohvaliti ECCOCERT GREENLIFE certifikatom odnedavno na našem tržištu nudi Garnier BIO Hemp proizvode koji pomažu umiriti, nahraniti kožu i popuniti sitne bore.

Regenerirajuća krema koja sadrži ulje konoplje i vitamin E, koji, pak, pomaže u obnavljanju kože, njezinoj sposobnosti da zadržava vlagu te je štiti od vanjskih utjecaja, bit će sjajna u kombinaciji s Garnier BIO Hemp noćnim uljem za lice, jer je krema kreirana na istoj bazi sastojaka kao i ulje. Formule ovih proizvoda su veganske, ne sadrže sastojke životinjskog porijekla i nisu testirane na životinjama. Vrijedi isprobati, zar ne?!

 

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Posjeti Miss7.24sata.hr