Vratila si se s mora i želiš da ti preplanuli ten traje što duže? Evo kako to postići

Instagram @mirenalos
Vidi originalni članak

Povratak sa suncem okupanog odmora s preplanulim tenom, jedno je od malih životnih zadovoljstava koje mnoge od nas veseli. Naša preplanulost nam često služi kao divan podsjetnik na bezbrižne dane provedene u izležavanju na plaži ili istraživanju nekih dalekih egzotičnih krajeva. Međutim, kako vrijeme prolazi i vraćamo se u svoje svakodnevne rutine, taj prekrasan osunčani ten može početi blijediti, odnoseći sa sobom dio čarolije. No, uz pomoć nekih savjeta i uz malo njege, možemo produžiti trajanje svoje preplanulosti i zadržati taj željeni ljetni sjaj još tjednima. U ovom malom vodiču ćemo podijeliti neke savjete i trikove koji ti mogu pomoći u tome.

Beauty Serumi za tijelo su potpuni hit! Ova tri stigla su u dm i ne znamo koji bismo prvi isprobale

Hidratacija je uvijek neizbježna!

Ključ za održavanje preplanulog tena je održavanje kože dobro hidratiziranom. Kad je koža hidratizirana, manja je vjerojatnost da će se ljuštiti. Koristi bogati, hranjivi losion za tijelo, dva puta dnevno, fokusirajući se na proizvode koji sadrže sastojke poput aloe vere, shea maslaca ili hijaluronske kiseline. Također, nemoj zaboraviti piti puno vode za hidrataciju iznutra jer će to pomoći u održavanju razine vlažnosti kože i produljiti preplanulost.

Garnier Body Superfood Aloe Vera + Magnezij-PCA

The Body Shop Shea Body Butter

Beauty Pureća koža, urasle dlačice i prištići po tijelu - ovaj proizvod je najbolji izum ikad i riješit će sve ove probleme

Nježni piling

Iako se može činiti kontraintuitivnim, piling zapravo može produžiti našu preplanulost uklanjanjem mrtvih stanica kože i poticanjem sjaja, ali izbjegavaj pregrube pilinge koji bi mogli ubrzati proces blijeđenja. Uz to, piling će osigurati ravnomjerno izbljeđivanje boje, a dovoljno ga je obaviti jednom tjedno. Ovaj postupak pomoći će koži da zadrži gladak, ujednačen izgled. Bonus savjet: Možeš dodati nekoliko kapi kemijskog pilinga u kremu za tijelo.

Luna Daily The Everywhere Exfoliator

Grown Alchemist Smoothing Body Exfoliant

Beauty Bestselling parfem Missing Person očarao je #PerfumeTok, a sada je dostupan i kao ulje za tijelo

Produži preplanulost proizvodima za samotamnjenje

Kako tvoja prirodna preplanulost počne blijediti, postupno možeš početi uvoditi proizvode za samotamnjenje kako bi zadržala osunčani izgled. Odaberi losion za postupno tamnjenje za suptilan i prirodan izgled. Nanesi ga svakih nekoliko dana kako bi izgradila i zadržala preplanulost. Pritom obrati pozornost da to da ga dobro stopiš s kožom, za ravnomjernu boju.

Ziaja cupuacu losion za samotamnjenje

Murumuru Golden Hour Self Tanner

Beauty Jedan proizvod koji svi trebamo u svom neseseru ljeti - za sjaj preplanulog tena i neodoljiv miris!

Hladni tuš

Vruća voda može ukloniti prirodna ulja iz kože, što dovodi do isušivanja i bržeg izbljeđivanja preplanulosti. Upravo zato je tuširanje mlakom ili hladnom vodom puno bolja opcija u trenucima kada želiš sačuvati vlažnost kože i boju nakon ljetovanja. Osim toga, pokušaj ograničiti vrijeme tuširanja jer dugotrajno izlaganje vodi također može pridonijeti bržem izbljeđivanju brončanog tena.

Beauty Sydney Sweeney vjerna je hidratantnoj kremi od 11 eura - koja se proda svake 23 sekunde

Posjeti Miss7.24sata.hr