Veliki povratak neonskog make upa

Thinkstock / Spencer Davies
Kao da su znali da će osamdesete godine prošlog stoljeća doživjeti povratak u Hrvatskoj, vizažisti najpoznatijih dizajnerskih kuća proljeće mahom vide u neonskim tonovima koji su nas osvojili. Sada je pravi trenutak da isprobaš te boje, posebno ako inače zazireš od njih.
Vidi originalni članak

Novog vala i 'beauty kriminala' iz osamdesetih uvijek sjećamo s nostalgijom, ali i smijehom. Na svjetskoj sceni se pojavljuju Madonna, Cindy Lauper i Grace Jones našminkane jarkim i neonskim bojama, ali i muškarci spremni zaviriti u drogeriju. I dok su danas oni uglavnom prisutni u pojedinim supkulturama, tada su bili mainstream: David Bowie, Robert Smith, Iggy Pop i možda najekstremniji Boy George, koristili su barem crnu olovku za oči, a nepoznati im nisu bili ni ruževi za usne i sjenila za oči.

Usporedimo li tadašnje glam rockere, nove romantičare, punkere i futuriste s današnjim supkulturama, ispada da su muškarci, ali i ljudi općenito, bili mnogo liberalniji, barem kada je šminkanje u pitanju. Make up je u 21. stoljeću još uvijek dominantno ženska sfera u kojoj se trendovi iznova vraćaju, pa tako ove sezone obožavamo neonske boje osamdesetih. Međutim, rumenilo koje dopire do očiju i čela, sjenilo do obrva, dok se usne sjaje poput unutrašnjosti školjke više nisu popularni, ali vađenje pojedinih segmenata looka može funkcionirati i u 21. stoljeću.

Najhrabriji način da nosiš neonski look je da odabereš neonsko sjenilo za oči. Tirkizna, plava, ljubičasta, zelena, žuta – samo izbor u parfumerijama je granica! No, umjesto da kao u osamdesetima kombiniraš više boja, odaberi samo jednu. Ako nisi sklona sjenilima, odličan efekt možete postići tušem ili olovkom za oči, ali i maskarom u boji.

Nešto 'pitomiji' look inspiriran osamdesetima postići ćeš koristiš li trendi ruževe jarkih boja. Takvi ruževi nose se već nekoliko sezona, ali u mat obliku. Ovog proljeća isprobaj kremaste teksture, ili čak sedefaste ruževe, a uvijek možeš i preko ruža koji već imaš nanijeti sjajilo. Pripazi da kod sedefastih ruževa ne biraš prehladne nijanse jer ćeš izgledati umorno i isprano, posebno ako se radi o ljubičastoj i ružičastoj.

Neonske lakove za nokte možeš nositi same, ali ih i kombinirati pa svaki nokat nalakirati drugom bojom. Slobodno kombiniraj kontrastne boje ili čak napravi retro uzorak. Ono što definitivno nije preporučljivo je stavljati rumenilo u stilu osamdesetih. Stroge linije i jarke boje zamijenilo je precizno blendanje i nježne nijanse koje samo naglašavaju prirodnu boju obraza, ali to nije razlog da se ne odvažiš i ne prizoveš osamdesete još jednom.

Više slika i cijene proizvoda pogledaj u galeriji...

Više o trendovima iz osamdesetih saznaj ovdje.

Posjeti Miss7.24sata.hr