Uradi sama: Čarobne ledene kockice protiv podočnjaka i iritacija kože lica

Thinkstock / Spencer Davies
Ove ledene kockice sastoje se od samo tri sastojka te su idealne protiv podočnjaka te mrlja na licu
Vidi originalni članak

„Čarobne“ ledene kockice prvenstveno djeluju optimalno na području lica i vrata protiv iritacija kože. Savršene su i protiv podočnjaka. A jedino što sadrže su krumpir, krastavci i sok od limuna. A toliko su dobre! 

Krumpir otklanja otrovne tvari direktno sa kože i bogat je vitaminima, mineralima te antioksidansima. Ovi pozitivni efekti idealni su protiv tamnih mrlja i podočnjaka. Krastavci se sastoje uglavnom od vode pa optimalno navlaže suhu kožu. Jedan od najčešćih razloga za tamne mrlje na koži je nedostatak vlage u koži. Osim što krastavci daju koži dovoljno vlage, bogati su vitaminima i mineralima. Sok od limuna sadrži puno kiseline pa je zbog toga prirodni „izbjeljivač“. 

Sastojci potrebni za čarobne ledene kockice: 

• srednje veliki krumpir

• mali krastavac

• sok od 1 limuna

• kalup za kockice leda 

Priprema: 

Oguli krumpir te ga stavi u mikser zajedno s krastavcem i sokom od limuna. Ovisno o veličini krumpira, potrebno ti je manje ili više krastavca. Smjesa mora biti gnjecava. Prelij smjesu u kalup te zamrzni. 

Upotreba: 

Izvadi kockice iz kalupa te jednostavno natrljaj pogođeno mjesto. Općenito možeš kockice raspodijeliti posvuda po licu i vratu - hlade i ujedno smiruju kožu. Trljaj kožu 1-2 minute. Potom kožu isperi toplom vodom. Taj postupak idealno bi bilo raditi dva puta dnevno. svaki puta upotrebljavaj nove kockice. Nakon 3-4 dana trebala bi primijetiti poboljšanja na koži.

Posjeti Miss7.24sata.hr