Uokvirite lice: Konturing korak po korak

Getty Images
Jeste li znali da Kardashianke nisu baš prve koje su popularizirale konturiranje ili uokvirivanje lica?
Vidi originalni članak

Konturiranje je sada najpoznatija tehnika stavljanja pudera na lice kako bi se naglasili ključni dijelovi lica, a postoji toliko različitih načina konturiranja poput "klaunovskog" da je zaista teško pratiti trendove.

Jedna blogerica ima više od pet milijuna pregleda videa s takozvanim "clown conturingom". Pogledajte kako ovo šareno konturiranje izgleda, a krajnji će vas rezultat stvarno oduševiti...

Beauty ovisnice postale su opsjednute konturiranjem kada su Kardashianke o tome prvi puta počele govoriti, a ono zapravo postoji još od 1500. godine kada su se glumci šminkali kako bi što više naglasili ekspresije lica.

Za početak treba znati osnovno pravilo konturiranja, a to je da svjetlije nijanse ističu ili povećavaju, a tamnije smanjuju ili udaljavaju. Kombinirajte dvije to tri nijanse svjetliju ili tamniju boju u odnosu na vašu prirodnu boju kože kako biste je uspješno osjenčali. Najbolje je koristiti kremasti puder

Nikako nemojte koristiti korektor, jer s njim lice izgleda dvodimenzionalno. Odaberite proizvod sa svjetlucavim česticama (nikako šljokicama) kako bi lice izgledalo svježe i zdravo. Želite licu podariti svježi sjaj, kako ne bi izgledalo umjetno. 

Ne postoji univerzalno pravilo konturiranja. Kako ćete konturirati ovisi o obliku vašeg lica i njegovim specifičnostima. Ako imate usko lice nemojte dodatno sužavati obraze sjenčanjem. 

Za tamnije dijelove možete koristiti bronzer, ali s četkice obavezno prvo otpušite višak. Ako ste svijetlije puti, trebali biste izbjegavati bronzer, pa potražite drugo rješenje poput nešto tamnijeg kompaktnog pudera ili slično.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr