Tri frizure koje ćemo nositi 2012.

Camerapress
Uoči novogodišnjeg tuluma velik broj ljudi donosi odluke, ali one 2. siječnja uglavnom padaju u zaborav. S modnim promjenama je situacija ipak drugačija: sniženja u trgovinama, nestrpljivo iščekivanje kolekcija i želja za novim početkom nas tjeraju na male, ali važne promjene. Zašto onda ne biste promijenili frizuru?
Vidi originalni članak

Promjena frizure u mnogim kulturama označava novi početak, a drugačije nije ni u našoj. Nova frizura nam daje samopouzdanje, stoga ni malo ne čudi što mnoge žene nakon otkaza, prekida veze ili svađe utjehu traže u frizerskim škarama. U nadolazećoj godini nas očekuje mnogo trendova koje treba interpretirati i isprobati. Niti jedna duljina kose nije zanemarena, a svaki trend može se lako prilagoditi osobnosti žene koja ga nosi.

Kratka kosa: dugi pixie

Ovu dječačku frizuru je popularizirala Victoria Beckham prije nekoliko sezona. Velik broj žena je slijedio njen primjer bez da razmisli o svom obliku lica, ali i načinu na koji planira stilizirati frizuru. Ove godine se nosi nešto dulji pixie koji pristaje većem broju žena, ali i nudi veću mogućnost stiliziranja.

Oblikovanje razdjeljka na bilo kojem mjestu, razbarušena kosa, zalizana frizura – sve su to čari dugog pixie-ja koji najbolje pristaje ženama sitnije građe i manjeg lica. Imate li kovrčavu kosu, a uz to niste skloni ravnanju, radije zaboravite na ovu frizuru, jer ona izgleda najbolje na ravnoj kosi.

Poluduga kosa: retro bob

Retro stil je i dalje IN! Tko može odoljeti zovu romantičnih haljina, hlača visokog struka i svilenih bluza? No bez obzira na njegovu popularnost, morate priznati kako takav stil bez prikladne frizure i make up-a ne izgleda potpuno.

Žene poluduge kose razveselit će vijest da se bob ove sezone stilizira na retro način, onako kako su to činile Jean Harlow, Greta Garbo i Marlene Dietrich. Tajna ove frizure je u uvojcima koje možete napraviti na najrazličitije načine: figarom, krpicama, viklerima, ali potrudite se da bud pomalo neuredni. Savršeno oblikovani uvojci, rijetko kome pristaju, stoga ukoliko niste Dita von Teese, razmislite još jednom.

Duga kosa: prirodan look

Nakon duge vladavine glačala za kosu i različitih aparata za uvijanje, prirodnost se vratila na velika vrata. Stoga pospremite okruglu četku, fen s uskim difuzorom, glačalo za kosu i slična pomagala i posvetite se zdravlju svoje kose.

Ove godine nemoguće je izbjeći frizure s razdjeljkom po sredini i laganim, prirodnim uvojcima. Tajna ovakvih frizura je u kvalitetnom šišanju koje će izvući najbolje iz vašeg tipa kose, dobroj njezi i pramenovima koji kosi daju sjajan i prirodan izgled.

Posjeti Miss7.24sata.hr