Tretirajte ga kao pivo?! Četiri savjeta kako da parfem traje duže

Guliver Image/Getty Images
Osjećate kao da je parfem koji ste stavili ispario prije nego što ste i stigli do ureda? Tako čest scenarij...
Vidi originalni članak

Kako bi miris bio trajniji, potrebno je samo da ispratili nekoliko savjeta.

1. Tretirajte parfem kao ... Pivo?

Ovo vam možda zvuči čudno, ali i najskuplja ambalaža, najprestižnijih parfema, u suštini je nalik ambalaži piva i jako je važno na koji se način čuva. Kao što se okus piva može pokvariti ako je izložen svjetlosti i toplini, i parfemi mogu oksidiraju i izgube svoj prepoznatljiv miris. Zato je važno da omiljeni parfem držite na mračnom i hladnom mjestu. Najosnovniji savjet za čuvanje parfema jest da ih čuvate u njihovim originalnim kutijama. Najbolje rješenje za čuvanje bilo bi da parfem držite u hladnjaku. Ako vam to nije praktično, držite ga u ormariću ili u ormaru, ili u prostoriji u kući u kojoj je često upaljena klima, ili je prirodno hladnija od ostatka kuće.

via GIPHY

2. Naučite jače i slabije strane vašeg parfema

Prva stvar koju traba znati o postojanosti mirisa vašeg parfema je u razumijevanju jačine ulja koja su se koristila u stvaranju parfema. Ako ste pronašli mirisnu notu koja vam odgovara, onda razmislite o kupnji parfema s najvećom koncentracijom ulja (najskupljeg).

3. Budite kreativni s mjestima na koja stavljate parfem

Parfem nanesen na kosu ili odjeću daje jači miris i zadržava se duže nego kada ga nanesete direktno na kožu. Pulsna točke kao što su vrat, dio iza koljena ili ručni zglobovi emitiraju više topline nego drugi dijelovi tijela i pomažu u emisiji mirisa tijekom cijelog dana. Ali pripazite prilikom nošenja nakita, jer metal s parfemom kvari miris.

4. Nanošenje u slojevima ima svoju svrhu

Losioni, kreme, roll-on, dezodoransi... Većina parfema dolazi u varijantama i različitim formama. Ako savladate "umjetnost" nanošenja u slojevima, vaš miris će trajati duboko u noć.

Posjeti Miss7.24sata.hr