Treba jesti masan doručak: Tri stvari koje niste znali!

Thinkstock / Spencer Davies
Suho meso i kajgana odavno slove za primjer nezdravog obroka. Ali, ako se pravilno pripremi, ovo jelo može biti odlična osnova za dan...
Vidi originalni članak

Jedite masan doručak

Istraživanja kažu da životinje koje pojedu masan obrok odmah nakon buđenja efikasnije metaboliziraju masti i ugljikohidrate tokom dana od onih koje su za doručak pojele doručak bogat ugljikohidratima i obrok bogat mastima na kraju dana. Preporuka nutricionista: za doručak napravite omlet od tri bjelanjka i jednog žumanjka i dodajte jednu šnitu suhog mesa. Od toga se nitko nije udebljao. A još je i mljac!

Povrće u zamrzivaču

Mislili ste da znate kako se skladišti povrće nakon kupovine na placu? Ako pratite sljedeće, onda je to uistinu tako, ali ako ne, onda ćete odsad znati kako je pravilno! Povrće treba dobro oprati pod mlazom vode i blanširati (nakratko staviti u vrelu vodu ili na paru) čime se usporava ili zaustavlja aktivnost enzima. U suprotnom, povrće gubi boju i ukus, otvrdne. Poslije blanširanja treba ga oprati hladnom vodom da se zaustavi proces kuhanja. Kad se ohladi, povrće treba staviti u plastične vrećice ili kutiju, a zatim u zamrzivač (najkasnije za 24h, a do tad ga treba držati u hladnjaku).

Omiljeni napitak

Stalno slušamo o lošim karakteristikama kave i prijedlozima da se polako ostavri prijelaz na crni ili zeleni čaj koji je puno bolji izbor. Ali to ne mora biti uvijek točno! Na primjer, popijte kavu s mlijekom (obranim ili od soje) nakon doručka, a prije treninga: to će vam pomoći da duže vježbate. Osim što omogućava razgrađivanje masti, i tako stvara energiju, kofein značajno povećava fizičku snagu i izdržljivost. Osim toga, kava je odličan izvor antioksidansa. Na kraju, kava ne djeluje dehidrirajuće, kao što se ranije smatralo, vec će vam olakšati da ispunite dnevnu kvotu tekućina.

Posjeti Miss7.24sata.hr