5 najboljih proljetnih manikura

Guliver Image/Getty Images
Popularnost lakova za nokte ne jenjava. Otkad ih je gospodarska kriza prije nekoliko godina učinila najpoželjnijim modnim dodatak, lakovi za nokte evoluiraju i čine naše nokte zanimljivijima. U njihovom nošenju i kreiranju zanimljivih manikura prednjače zvijezde.
Vidi originalni članak

Lak za nokte ne poznaje konfekcijsku veličinu, boju tena, ne može nam biti tijesan ili loše odabran – pitanje je samo sviđa li nam se ili ne. Možda je upravo zato posljednjih godina postao jedan od najtraženijih proizvoda na policama drogerija i parfumerija. Međutim, lakovi za nokte nisu stali samo na tome; iz sezone u sezonu javlja se sve veći broj nijansi, efekata i tekstura koje nas nipošto ne ostavljaju ravnodušnim.

Polumjesec

Ova manikura nastala je 1920-ih, a nosila se još i u 1940-ima. S povratkom retra, vratila se ova manikura koju ipak nosimo u nešto drugačijem izdanju.

Originalna manikura u obliku polumjeseca uglavnom se nosila u crvenim, pink i narančastim nijansama. Danas je izbor boja mnogo veći, a posebno je vole klasičarke poput Rachel McAdams. Ona ovu manikuru lakira kao obrnutu francusku: na bijelu podlogu nanosi bež lak ostavljajući samo korijen bijelim.

Crackle manikura

Crackle lakovi postoje već neko vrijeme. Radi se o lakovima koji se nanose na drugi lak, najčešće kontrastne boje. Kada ih nanesete, izgledaju obično, ali u procesu sušenja se počinju razdvajati i oblikovati pločice u boji laka, ne oštećujući pritom bazni lak.

Američka pjevačica Demi Lovato najviše voli kombinaciju tamnih boja s metalik akcentima, pa tako bira crnu bazu i srebrni i zlatni crackle lak preko nje.

Srcolika francuska manikura

Francuska manikura je ponekad dosadna i monotona, a ponekad na granici kiča. Iako ženstvena, često treba malo osvježenje.

Kelly Osbourne je zaljubljena u srcoliku francusku manikuru koju je dosad nosila na nebrojeno mnogo evenata. Njeni nokti su špicasti, stiletto oblika, a vrh je ukrašen crnim srcem. Ovakvu manikuru je, zbog oblika srca, najlakše napraviti na špicasti noktima, ali linija u jarkoj boji na ovalnom ili četvrtastom noktu bit će jednako efektna.

Cartoon manikura

Probudite djevojčicu u sebi i inspirirajte se crtićima! Motivi poput mašnica, srca, duge, ili pak para očiju koji gleda prolaznike s vaših očiju može djelovati šarmantno ako ih znate nositi.

Katy Perry, jedna od celebrity ovisnica o nail artu, nosi plave nokte s očima. Ova jednostavna, a opet upečatljiva manikura radi se pomoću dva laka (plavog i bijelog) i crne lak olovke koja omogućuje precizno crtanje.

Galaxy manikura

Galaxy print je osvojio cipele, haljine, hlače, torbe, ali i nokte! Glumica Bella Thorne obožava ovu trendi manikuru i nosi je na crvenom tepihu.

Ova manikura nije pretjerano zahtjevna, ali traži nekoliko nijansi laka i dosta strpljenja. Najprije se maže najtamniji lak (obično crni, tamnoplavi ili ljubičasti). Kada je suh, spužvicom umočenom u lak (možete koristiti aplikator za make up ili spužvicu za puder odrezanu na manje komade) nanesite drugu boju na nekim mjestima. Nakon sušenja slijedi treća boja i nadlak sa šljokicama.

Manikure i lakove detaljnije pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr