Tko može odoljeti smeđem laku za nokte?

Thinkstock / Spencer Davies
Prije ili kasnije, svakoj ženi dosadi njena uobičajena manikura. Tada na scenu stupaju nijanse koje se ističu svojom posebnošću, efektom, a ponekad i neodređenošću boje.
Vidi originalni članak

Gotovo da nema žene koja ne pati za lakovima za nokte. Prava pomama je nastala kada je Chanel lansirao nevjerojatno popularnu nijansu Jade, a za njom i Particuliere. A upravo je Particuliere uveo nova pravila u svijet nude manikura.

Iako sam fan gotovo isključivo crvenih nijansi, u moju kutiju s lakovima povremeno zalutaju nijanse koje se na engleskom nazivaju – greige (od grey – sivo i beige – bež) koje su nedefinirane nijanse, najčešće sive ili smeđe. Upravo takva boja je i Oriflameova Glossy Taupe.

Karakteristike proizvoda: Glossy Taupe je nijansa iz Pure Color kolekcije od Oriflamea (35 kn). Proizvođač jamči dugotrajan sjaj i intenzivne boje. Lak dolazi u klasičnom pakiranju s velikim crnim čepom i u bočici od 8 ml.

Moj prvi dojam: Bočica laka je klasična te ni po čemu ne odudara od ostalih pakiranja. S osam mililitara lak je uobičajene veličine, dok kist lijepo i ravnomjerno nanosi boju. Čep je nešto većih dimenzija što se možda nekima neće svidjeti.

Faza testiranja: Jednom kad se naviknete na veličinu čepa lak se lako i jednostavno dozira. Lak je nešto rjeđe teksture tako da jedan sloj definitivno nije dovoljan. Drugi sloj prikriva savršeno ukoliko ga pažljivo nanesete.

Lak u bočici ima sitne čestice srebrnog shimmera, ali on nije vidljiv na noktu, što je zapravo šteta jer bi se na taj način lak istaknuo od pregršt sličnih nijansi. Ono što me oduševilo je brzina sušenja – lak je suh za svega nekoliko minuta i brzo možete nanijeti drugi sloj, bez straha da se boja razmaže, jer ni prvi sloj nije dovoljno dobro namazan. Lak se lako i jednostavno skida odstranjivačem.

Moj konačan dojam: Radi se o laku koji sasvim solidno obavlja svoj posao: trajnost od tri dana, boja koja prikriva u dva sloja i brzo sušenje oduševit će žene koje vole često mijenjati lakove za nokte. Još jedna prednost je cijena – 35 kuna uistinu nije mnogo za lak, a osim toga, Oriflame često ima različite akcije pa uvijek možete proći i jeftinije. Meni osobno najviše smeta nedostatak shimmera koji se vidi u bočici. To bi ovu nijansu učinilo posebnijom i različitom od mnogih drugih sličnih, jer zamka ovakvih nijansi je baš što su sve nalik jedna drugoj.

Posjeti Miss7.24sata.hr