Testirala sam jeftini i skupi šampon za suho pranje - rezultati su me iznenadili!

miss7
Šamponi za suho pranje kose, odnosno suhi šamponi više i nisu novost, ali novinarka miss7 stavila je na test jedan jeftini i jedan skupi šampon te provjerila ima li razlike među njima. Rezultati su sljedeći...
Vidi originalni članak

Kako sam jedna od onih cura koja kosu pere svaki dan (osim u iznimnim situacijama), ne moram ni napominjati da su mi šamponi za suho pranje kose ogroman spas, posebno kada se temperature spuste kao sada. Nije baš zgodno ići na posao s nedovoljno osušenom kosom dok je vani svega par stupnjeva, zar ne? A i da se ne lažemo, zbog ubrzanog tempa života, upotreba šampona za suho pranje postala je sve učestalija.

Kada sam prvi put čula za suhe šampone, nisam uopće vjerovala da "rade", ali prijateljica me uspjela uvjeriti da im barem dam priliku. Nakon toga su mi šamponi za suho pranje kose postali najbolji prijatelji. Ne šalim se kada to kažem. Znaš one iznimne situacije koje sam spomenula na početku, tu uskaču suhi šamponi. 

KOSA Novi suhi šamponi na tržištu - isprobale smo oba!

Premda sam vjerna jednom brendu koji provjereno djeluje, zanimalo me koja je razlika između šampona čija cijena varira od nekih 20-ak kuna pa sve do 100 i više. Tako sam odlučila probati jedan jeftiniji, drogerijski i jedan skuplji, koji sam pronašla u ljekarni. Izabrala sam šampon Today iz Bipe Klorane iz Farmacije

Klorane (Farmacia)

Cijena: 91,80 kn

U ovaj sam suhi šampon polagala velike nade. Ipak, cijena mu je prilično visoka za samo 150 mililitara. Iskreno, mislila sam da će napraviti čudo na mojoj kosi. Ali uslijedilo je malo razočarenje. Kosa mi se veoma brzo masti, točnije nakon samo jednoga dana (zato je perem svaki dan) pa sam testirala šampon već drugi dan nakon pranja. Ono što mi je prvo zasmetalo bili su bijeli tragovi kojih se nisam mogla u potpunosti riješiti. Klorane ima i liniju šampona za tamnu kosu, koji zasigurno ne ostavljaju bijele tragove, ali odabrala sam klasičnu verziju kako bi "natjecanje" između jeftinog i skupog šampona bilo ravnopravno. Ipak, za tu cijenu svakako ne bi smjeli ostajati bijeli tragovi, zar ne?!

No, što se tiče uklanjanja masnoće, ovaj šampon je odradio prilično dobar posao. Naravno, kosa nije izgledala kao da je svježe oprana, ali bila je čista. Malo mi je zasmetalo što sam nakon samo jednog korištenja imala osjećaj da sam ispraznila pola bočice. Sve u svemu, mislim da omjer cijene, kvalitete i količine nije dobar. Razlog? Za ovu cijenu očekivala sam ipak malo veću količinu i savršeni šampon. Ok, možda sam imala prevelika očekivanja, ali smatram da za puno manje novca možemo pronaći šampon jednake kvalitete, ako ne i bolje. Ovaj šampon ne bih ponovno kupila isključivo zbog visoke cijene pa ga zbog toga ne bih ni preporučila. Možda da je jeftiniji, ali u ovom slučaju ne. 

Ocjena: 3/5

Today (Bipa)

Cijena: 18,90 kn

Ovaj je suhi šampon cjenovno puno prihvatljiviji. Upravo zbog niske cijene nisam imala prevelika očekivanja pa ne mogu reći da me razočarao. Čak mi je bio mrvicu bolji od skupog šampona iz ljekarne. Kao i u slučaju skupog šampona, i ovaj je uklonio masnoću, ali također ne u mjeri u kojoj sam željela i manje efikasnije nego Klorane. Moram napomenuti da sam i njega koristila drugi dan nakon pranja kose. Na moje razočarenje, ovaj je također ostavljao bijele tragove, čak više nego Klorane. Samo što ovaj šampon nema liniju za tamnu kosu.

Prednost mu je, pak, što je njegovo pakiranje veće za 50 mililitara, što znači da ovaj suhi šampon dolazi u pakiranju od 200 mililitara. Samim time, u ovom je slučaju zato omjer cijene, kvalitete i količine dobar. To ipak ne znači da je šampon sam po sebi dobar i da doista u potpunosti uklanja masnoću. Unatoč tome, zbog niske cijene bih ga preporučila djevojkama kojima se kosa ne masti puno i jako brzo, a i sama ću mu možda nekada ponovno dati priliku

Ocjena: 3/5

Beauty Otkrila sam silver šampon koji košta manje od 25 kuna i zaista uklanja žutilo

 

Posjeti Miss7.24sata.hr