Tamara Dorčić: "Nisam fan teške šminke!"

Goran Kovačić/PIXSELL
Pjevačica grupe Moskva, Tamara Dorčić, oduševila nas je svojim glasom, ali i stilom. Simpatična Riječanka, koja je sa svojom grupom u kratkom roku osvojila alternativnu scenu, otkrila nam je svoje beauty favorite.
Vidi originalni članak

"Moj prvi kozmetički proizvod bio je balzam za usne koji me i danas spašava na riječkoj buri; imamo poseban i vrlo blizak odnos. Trenutno koristim onaj marke Alverde - pokazao se kao jedan od najdražih stanovnika moje torbice kao i dobra podloga za jarke ruževe", kaže Tamara koja priznaje da je bila sklona eksperimentima u mlađim danima.

"Bilo je svega, najviše na području frizure. S obzirom da sam bila dio Putokaza 12 godina, jednom mjesečno sam izlazila iz frizerskog salona s bojom i frizurom kakvu god sam poželjela u tom trenutku. Što blesavije, to bolje", prisjeća se.

Danas je ipak manje radikalna, a kaže kako joj je kosa na odmoru već nekoliko godina, jer je boja od tinejdžerskih dana.

"Toliko sam je pustila da živi da je čak postala i najduža koju sam ikad imala. Mimo klasičnih šampona i regeneratora, uvijek koristim i silikon Liquid Silk od Gliss Kura. Ništa spektakularno. Čimbenici koji presuđuju u odabiru frizure naravno ovise o prilici. Ne volim da mi kosa smeta pa je gotovo uvijek zavezana u rep ili punđu. S puštenom kosom me ljudi mogu vidjeti isključivo kada izlazim iz frizerskog salona svoje najdraže frizerke Beti Samardžić", priznaje.

Svakodnevicu ne može zamisliti bez Avene tekućeg pudera, a ako želi posebno zablistati, najprije se potrudi naspavati dan ranije. Zatim slijedi maska od zelene gline koju joj mama kupuje u ljekarni, a može se piti i za detoksikaciju tijela. Jednostavno je pomiješa s maslinovim uljem, medom i vodom za odličnu domaću masku. Nakon toga nanese mlijeko za tijelo od L'Occitanea te miris Calvin Klein One, a priznaje kako uz miris citrusa u zraku ima osjećaj da može osvojiti svijet.

"Nisam fan teške šminke tako da sam čak i za nastupe počela smanjivati količinu nanesenog pudera. Kada lice više nije ekstra mlado i svježe, teška šminka ne igra za tvoj tim. Moj idealan make-up je onaj koji uključuje crveni ruž i zavodljive oči", kaže Tamara.

"Moje najgore navike su lijeganje u krevet bez skidanja make-upa i pušenje. Nema goreg od toga. Znam biti toliko umorna kad dođem doma da samo želim zagrliti jastuk. Minimalno se trudim oko njege lica tako da kožu njegujem svakodnevnim nanošenjem hidratantne kreme i sporadičnom upotrebom neagresivnih pilinga i maski za lice. Imam dosta osjetljivu kožu pa uvijek biram proizvode za lice koji nisu parfumirani i u sebi imaju umirujuće sastojke", priznala je.

Tamara nema naviku odlaziti na beauty tretmane, ali isprobala je dermoabraziju zbog crvenih mrlja koje su posljedica akni s kojima se i danas povremeno bori. Međutim, nije bila dovoljno uporna da vidi prave rezultate, ali se tješi da će, kada uhvati vremena, riješiti taj problem jednom zauvijek. A kada je starenje u pitanju, ni tu se ne oslanja na pomoć kozmetičarke.

"Starenja se ne bojim s obzirom da sam nedavno dala izraditi svoj portret za koji se nadam da će stariti umjesto mene, a ja ću razmišljati o tome kako izbjeći postati mrzovoljna starica, imati razumijevanja, biti tolerantna i voljeti sebe i druge", sa smijehom objašnjava dodavši kako je Rita Hayworth za nju ultimativna ikona ljepote.

"Možda zvučim kao američki vojnik, ali ona je moja najdraža femme fatale iz klasične ere Hollywooda 40-ih i 50-ih godina prošlog stoljeća."

Posjeti Miss7.24sata.hr