Tajna njene mladolikosti: Reese Witherspoon dala je recept za napitak koji pije svaki dan i želimo ga isprobati

Instagam
Vidi originalni članak
  • Sada, više nego ikad, postali smo svjesni koliko je zdravlje važno i zato miss7 donosi specijal 'Moje lijepo zdravo tijelo' u kojem ćeš pronaći niz super savjeta za zdravlje i ljepotu
  • Danas je dan u kojem je naša pažnja posvećena pravilnoj prehrani, a inspiraciju smo ovoga puta pronašli kod američke glumice Reese Witherspoon koja tvrdi da mladolikost duguje dvama zelenim napicima
  • Riječ je o zelenom smoothieju u kojem kombinira zeleno lisnato povrće i voće u pravu vitaminsku bombu koju konzumira svakoga jutra te šalici zelenog čaja s kojom se osvježi tijekom dana

Ako pitate 44-godišnju američku glumicu Reese Witherspoon tajna njezinog mladenačkog izgleda krije se u dva zelena napitka. Prvi je od njih je smoothie kojeg već devet godina konzumira svakoga jutra, a drugi je zeleni čaj kojim se voli osvježiti tijekom dana. Premda priča o magičnom "zelenom smoothieju Reese Witherspoon" kola medijskim prostorom već godinama, a glumica je svoj omiljeni recept ovih dana odlučila podijeliti i s pratiteljima na društvenim mrežama.

Glumačka tajna

Reese je za njega saznala od svoje kolegice Kerry Washington. Zanimljivo je da su trenutno ove dvije glumice glavne zvijezde nove mini serije "Mali požari posvuda" nastali prema istoimenom hit romanu Celeste Ng, no u to vrijeme nisu se dobro poznavale. Reese je bila toliko oduševljena Kerrynim izgledom te ju je na jednoj dodjeli nagrada spremno zamolila da joj otkrije tajnu njezine ljepote.

Vitaminska bomba za dobro jutro

U spomenutom videu ova poznata plavuša je otkrila kako se cijela scena odvijala. "Sjedila sam pored nje i jednostavno joj rekla: 'Koža ti je tako lijepa. Što činiš??, a ona je na to odgovorila: "Zapravo, mislim da je to zbog ovog pića..." I ta izjava bila je dovoljna da se Reese odluči isprobati ga.

Sigurno je do sada već i tebe zaintrigirao ovaj "magičan napitak" te vjerojatno želiš znati o čemu se to točno radi. U kratkim crtama riječ je o vitaminskoj bombi napravljenoj od, između ostalog, špinata, celera, jabuke, kruške i limuna. No, recept je podložan promjenama te ga uvelike možeš prilagoditi vlastitom nepcu. U suštini važno je da zeleno lisnato povrće pomiješaš sa svježim voćem mesnatog usplođa te agrumima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The secret ingredient is DANCING! 💃🏼 Sharing my morning green smoothie with y’all. Delicious and healthy! 🥒🍋🍌🍎 (Recipe inspired by @_kimberlysnyder)

Objavu dijeli Reese Witherspoon (@reesewitherspoon)

Kako nastaje zeleni Smoothie?

Glumica u blender dodaje prvo dvije glavice salate i pola šalice svježeg špinata. "Možeš dodati i celer, zapravo sve zelenje koje se nalazi u tvom hladnjaku koje možeš iskoristiti u izradi ovog napitka" - otkriva glumica. Potom dodaje cijelu bananu, jabuku, krušku i limun koji je prethodno ogulila. Za kraj je dodala pola šalice kokosove vode, no napomenula je kako ovaj napitak možeš nadopuniti i s proteinskim prahom, maslacem od badema ili bučinim sjemenkama.

Dok čeka da se svi sastojci međusobno prožmu, Reese ima još jedan mali ritual - rado zapleše uz zvuk blendera. Tvrdi kako je to šlag na tortu koji pomaže da smoothie ima još bolji okus. "I to je to, znam da ne izgleda baš najukusnije, ali stvarno jest" - otkrila je na završetku videa.

Oporavak uz zeleni čaj

Reese također priznaje i kako je velika obožavateljica ispijanja kave. No, u svom unosu kofeina u organizam nastoji biti umjerena pa tijekom dana nerijetko konzumira i zeleni čaj, bilo kao topli ili hladni napitak. Upravo se ova vrsta čaja smatra jednom od najzdravijih, a njezina blagotvorna svojstva poznata su već tisućama godina.

Znanstveno je dokazano da zeleni čaj sadrži vitamine A1, B2, B12, C i E, a provedena istraživanja dokazala su kako ubrzava izmjenu tvari, pospješuje probavu te stimulira razgradnju masnoća pa se preporučuje što više ga piti ako si na dijeti ili se pokušavaš riješiti celulita. Također, konzumacija zelenog čaja može poboljšati izgled kože pa ne čudi što se njegov ekstrakt nerijetko nalazi u skupocjenim kremama za lice.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr