Svečana punđa u par koraka

Tomislav Miletić/Pixsell
Ponekad odlazak frizeru po svečanu frizuru nije opcija. Možda nemate vremena ili financijskih sredstava, a možda ste i u drugom gradu, gdje ne poznajete dobrog frizera. Za sve takve situacije, rješenje je brza francuska punđa koja je elegantna i svečana.
Vidi originalni članak

Ova frizura je idealna za žene duge kose koje će ju napraviti brzo i lako, a jednako dobro izgleda na svadbi, krizmi, svečanoj poslovnoj prigodi ili promociji. Za njenu izradu vam trebaju četka ili češalj za kosu, ukosnice, lak za kosu i pet minuta.

Povucite razdjeljak na željenom mjestu ili začešljajte kosu prema iza. Kosu raščešljajte češljem ili četkom i rukom uhvatite kao da ćete skupiti niski rep.  Umjesto da kosu svežete uvijajte je prema vrhovima.

Kada ste došli do kraja, okrenite uvijenu kosu prema gore. Vidjet ćete da se na donjoj strani već oblikuje punđa.

Ako imate kraću kosu, uvucite vrhove u gornji dio novonastale punđe, a ako je kosa dulja, jednom ukosnicom učvrstite kosu i okrenite je prema dolje. Motajte je kao zmiju.

U ovom slučaju vrhove podvucite pod donji dio punđe. Ukosnicama učvrstite punđu cijelom dužinom.

Pogledajte frizuru iz svih kuteva. Po želji izvucite pokoji pramen, malo je razbarušite (posebno mlađe djevojke kojima ova frizura može djelovati preozbiljno) i na kraju fiksirajte lakom za kosu.

U galeriji detaljnije pogledajte kako napraviti ovu punđu...

Posjeti Miss7.24sata.hr