Super pidžame natjerat će vas da promijenite rutinu prije spavanja

asos
Probudite se ujutro i mrzite cijeli svijet, niste raspoloženi, a još morate i na posao... Oni koji nisu jutarnji tipovi znat će o čemu pričamo. No, par rutina prije spavanja promijenit će jutra.
Vidi originalni članak

Iako čaša vina prije spavanja zvuči kao odlična ideja, možda ne biste trebali popit jednu svaku večer. Umjesto toga pijte zeleni čaj ili sok od naranče, a dobra zamjena je i čaša mlijeka. Osim toga, trebali biste pripaziti i što grickate prije spavanja. Uz TV najbolje odgovara zdjela kokica ili omiljeni čips, no držite se "snackova" do 150 kalorija. Primjerice, pomiješajte četvrinu šalice zobenih pahuljica s jednom zgnječenom bananom ili malo grčkog jogurta i bademe. Sljedeće na listi je spremanje noć unaprijed. Znači, prije spavanja pripremite što ćete obući na posao sljedeće jutro, kako ne biste pomahnitalo trčali po kući pokušavajući naći sve što vam treba. Probudit ćete se u urednom i "zen" prostoru. Umjesto da prije spavanja radite mentalnu listu svega što sljedeće jutro trebate napraviti - radije zapišite. Tako ćete mirnije ići spavati i moći razmišljati o nečem puno ljepšem...

Neki kažu da ne mogu zaspati ako televizor nije upaljen, no elektronički uređaji utječu na san, pa radije sve isključite i uživajte u tišini i mraku koji djeluje umirujuće nakon stresnog dana. Vjerujte, nakon što se naviknete, više nikada nećete poželjeti gledati TV u krevetu. I na kraju, slušajte svoje tijelo! Ono zna kad je umorno, pa idite spavati bez da se forsirate... Pokušajte odspavati barem sedam sati dnevno. 

Za kraj smo vam pripremili galeriju najljepših spavaćica, pidžama i donjeg rublja... ZZzzzz...

Posjeti Miss7.24sata.hr