Što je točno niacinamid i zašto je važan za kožu?

Skintegra
Vidi originalni članak

Jedan sastojak dijeli vas od regenerirane, umirene i regulirane kože. Skincare ljubitelji za niacinamid, derivat vitamina B, znaju već dobar niz godina, a sada je zasluženo zauzeo svoje mjesto na tronu sastojaka koji zapravo čine razliku.

Za razliku od kiselina, koje svojim keratolitičkim djelovanjem skidaju gornji sloj kože, niacinamid djeluje na istu problematiku bez da kožu čini dodatno osjetljivom na sunce. To svojstvo posebno je bitno ljeti, kada je UV indeks izrazito visok. Za beskompromisno čisto lice bez nesavršenosti i pojačane fotoosjetljivosti, cijele godine posežemo za niacinamidom.

Kojoj koži treba niacinamid

Anti-age njega, uporni prištići, mašćenje kože, postupalne mrljice pa čak i dehidracija postaju stvar prošlosti s kvalitetnim proizvodom kojemu je niacinamid glavni aktivni sastojak. Tako će niacinamid u niskim koncentracijama (1-2%) djelovati kao ovlaživač, a u višim (iznad 4%) targetirati nesavršenosti i rafinirati teksturu kože. Ukratko, niacinamid je dovoljno nježan za sve kože, a proizvod ćete birati sukladno problematici.

Koža koja vapi za hidratacijom

Dehidracija ne pogađa samo suhu kožu. Dapače, masna koža koja nije zadovoljna s količinom vlage koju joj osiguravate njegom, pobunit će se pojačanim mašćenjem. Ljeto ne trpi puno hranjivih tekstura, no dehidriranoj koži nužno je vratiti vlagu. 

Infrared je hidratantni serum iznimno lagane, vodenaste teksture. Umiruje kožu bez osjećaja težina, posvjetljuje mrljice i sprječava transepidermalni gubitak vlage. 

Vaše lice je žedno i nakon najhidratantnijeg seruma? Tada u rutinu, prije uobičajene njege, ubacite Hydru B. Uz hidratizirajuću koncentraciju niacinamida, Hydra B sadrži iznimno efektivnu hijaluronsku kiselinu, zvijezdu među ovlaživačima. Jedan gram hijaluronske kiseline može zadržati do šest litara vode, a u kombinaciji s niacinamidom, to za vašu kožu znači da će izgledati jedrije i zdravije.

Niacinamid je stvoren za kombinirane i masne kože

Ova dva tipa kože najlakše je prepoznati po proširenim porama te čestim začepljenjima, ukoliko se ne vodi računa o čišćenju pora. Osim čistača na koje se možete osloniti, ključan korak njege je hidratacija. Tu na pozornicu nastupa niacinamid.

Ne trebate birati između umirujućih sastojaka i tretmanskih aktivnica. Zahvaljujući nadprosječnom koncentraciji od 6% niacinamida, Tria Light istovremeno regulira lučenje sebuma, njeguje kožu te prevenira buduće nesavršenosti. Ovaj moćni koktel sastojaka istovremeno jača i ujednačava kožu, s elegantnom teksturom koja je na pola puta između kreme i gela.

Ako u kozmetičkoj torbici možete imati samo tri proizvoda, odaberite čistač, SPF i tretmanski proizvod s niacinamidom. Za sve ostalo će se pobrinuti ovaj svestrani i moćni sastojak.

Posjeti Miss7.24sata.hr