Slojevi i zaobljeni rez tajna su zašto ova frizura izgleda dobro uz minimalno truda

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Dugačka kosa koja uvijek lijepo izgleda, tko to ne bi želio? Više od pola posla leži u ovom načinu šišanja
  • Riječ je o slojevito ošišanim pramenovima čija razlika u dužini ne smije biti prevelika te u kosi na leđima ošišanoj u obliku slova "U"
  • Ovako ošišana kosa uvijek će imati živost i pokret, a za svršenu frizuru isplati se poigrati i okruglom četkom - nije čudo što frizeri prognoziraju veliku popularnost ove frizure 2023. godine

Kad razmišljamo o trendovima vezanim za kosu, možda ih je bolje gledati kao širok izbor mogućnosti nego razmišljati koja je frizura ili boja 'hot', a koja nije. Pronaći savršenu frizuru tako ponajprije znači pronaći onu koja najbolje odgovara našem licu i našoj kosi. I s kojom se osjećamo lijepo. Naravno da apsolutno cijenimo dobro održavane frizure za čiju je ljepotu zaslužno puno uvijanja, peglanja i proizvoda za stiliziranje, samo frizeri ipak nekako vjeruju u jednostavnost. Prognozirajući tako da će jedna od najpopularnijih frizura 2023. biti ona koju ćemo lako same održavati kod kuće, a izdvojili su slojevitu kosu okruglog reza. 

Definira je duga kosa, čiji su dugački pramenovi slojevito ošišani tako da kosi daju pokret i živahnost. Okrugli ili zaobljeni rez znači da donja linija kose, na leđima, nije ošišana ravno niti u obliku sova "V" već je zaobljena, poput slova "U". Najduža je na sredini leđa, a nešto su kraći pramenovi na ramenima. 

Prednosti ove frizure (dobro izgleda i uz malo truda) prepoznale su i brojne vrlo poznate dame. Na primjer Dakota Johnson čiji jednostavan stil uključuje duge slojeve i blago izrasle šiške. I Blake Lively je poznata po dugoj, slojevito ošišanoj kosi te prepoznatljivim svijetlijim plavim pramenovima.

Ako želiš isprobati ovu dugu, a slojevitu frizuru, evo što treba znati. 

Kako dobiti frizuru koju priželjkuješ?

Duga, slojevita, dolje zaobljena... Kad razgovaraš s frizerom, što treba napomenuti kako bi dobila frizuru kakvu želiš? Kao prvo, važno je znati da kosa ne mora biti jako dugačka za "dugačke slojeve". Više je riječ o tome da razlika u dužini slojevito ošišanih pramenova ne smije biti prevelika - idealno je od 7 do 15 centimetara. Ovakvi dugi slojevi učinit će čudo za one s gustom i jakom kosom, unoseći puno pokreta u nju. 

Zaobljeno, ravno ili u obliku slova "V"

Sljedeći je potez objasniti koji oblik kosa treba imati kad je položena na leđa. Kada je riječ o slojevima, postoji nekoliko tehnika šišanja, a najpopularniji su slojevi u obliku slova "U", slojevi u obliku slova "V" ili ravna linija. Slojevi u obliku slova "U" daju zaobljeni oblik, a slojevi su približno slične duljine.

Slojevi u obliku slova "V" imaju dramatičnije varijacije u duljini kose i kulminiraju u jednoj, najnižoj točci. U oba je slučaja kosa najduža straga, a najkraća sprijeda. Kosa koja je ošišana ravno još može uključivati ​​slojeve, ali vjerojatno neće imati isti efekt, odnosno neće proizvesti istu razinu pokreta kao slojevi u obliku slova "U" ili "V". 

Kako stilizirati ovu frizuru?

"Zaobljeni" dio frizure uglavnom se postiže stiliziranjem, sušilom za kosu i velikom okruglom četkom. Mokru kosu treba podijeliti u pramenove širine otprilike 7 centimetara, omotati ih oko četke u suprotnom smjeru od lica i sušiti fenom, također usmjerenim od lica. Tako osušena kosa trebala bi imati lijepu živost i "zamah".

Posjeti Miss7.24sata.hr