Sjajni make up – vodeći trend za proljeće 2014.

Guliver Image/Getty Images
Mat teksture dugo su vremena vladale beauty scenom, ali sedefaste i šljokičaste teksture vraćaju stari sjaj. Osim na noktima, usnama i očima, nosimo ih čak i na kosi u vidu sedefastih pramenova. Sve o novim trendovima otkrila nam je vizažistica Simona Antonović.
Vidi originalni članak

Tko bi ikada rekao da će se sedefasto vratiti u modu. Međutim, proljetne kolekcije pune su proizvoda bisernog sjaja kojem je teško odoljeti, a drugačije nije ni na crvenom tepihu. Oscarovka Lupita Nyong'o samo je jedan od poznatih dama koja redovito nosi sedefaste i metalik nijanse, a nova zvijezda Margot Robbie je nosila ono što je donedavno bilo nezamislivo – tamni ruž blagog sedefastog sjaja.

"Svjetlucavi naglasci u make upu su prije svega stvar individualnog stila ili osobnog ukusa. Sve ovisi o stilu osobe, ali takvu vrstu looka savjetovala bih prije svega za neke modne evente ili pak večernje izlaske, čak više nego za svečane prigode", kaže Simona Antonović.

S piste na lice

Sedefaste nijanse nosili su modeli na proljetnoj reviji Jorge Revea Umana i to diskretnu nijansu žutih i sivih sjenila uz kapak naglašen tušem i prekriven sjenilom. Sasvim drugačiji look birali su u Dioru: Zlatni sjaj preko obrva i kapaka je ekstrem koji rijetko tko može nositi i koji će vjerojatno ostati na modnim pistama.

U kući Dion Lee naglasili su prirodnu ljepotu modela koristeći blagi sedefasti sjaj na obrazima, ali najpopularniji look sezone ipak je onaj s Chanel revije gdje su modeli imali aplicirane ljuskice na donjem kapku. Simona je objasnila kako se one lijepe pažljivo, ljepilom za umjetne trepavice koje je jedino ljepilo sigurno za kožu.

"Ako nemate ljuskice pri ruci ili biste nešto drugačiji izgled stavite šljokice. One se uvijek stavljaju na masniju podlogu. Nanose se kistom koji je nešto kompaktnijih dlačica, a može i prstom", kaže Simona.

Sedefasti sjaj za, po Simoni, najbolje stoji ženama s glatkom kožom:

"Problem je što ta tekstura može naglasiti nepravilnosti poput bora oko očiju, stoga nisu za žene u zrelim godinama, posebno ako se radi o izraženom sedefu. Takve osobe trebaju nositi minimalnu dozu sedefastog sjenila koje ipak daje svježinu." Simonin trik za ukomponirati ovaj trend u svakodnevne lookove je i korištenje shimmera koji se stavlja ispod obrve, na vrh jagodične kosti, korijen nosa, iznad usana i unutarnji kut oka.

Jednostavna alternativa

No, kako nositi sedefasti trend ako nemate savršen ten ili možda jednostavno ne odgovara vašem stilu? Lakovi za nokte su idealan odabir! Posljednjih godina naglasak na manikuri je sve veći, pa tako i brendovi lansiraju sve inovativnije efekte.

Metalik ili šljokičasti lak ili pak onaj bisernog sjaja dobra je alternativa sedefastom ružu ili sjenilo. Birajte boje koje i inače viđate u školjci: lila, zelenkastu ili pak ružičastu, a svakako isprobajte i bisernu bijelu koja se uspjela probiti na prvo mjesto omiljenih lakova te se više ne  doživljava kao 'passe'.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr