Riješite dosadni problem sezonskog opadanja kose

Getty Images
Vratite kosi davno izgubljeni sjaj super maskama iz kućne radinost, a sastojke sigurno imate
Vidi originalni članak

Svatko želi imati lijepu i zdravu kosu, dok si tek rijetki mogu priuštiti skupocjene tretmane u salonu i kozmetičke preparate. No ne žalite previše zbog toga, jer sve što vam treba za lijepu kosu već imate u kući, točnije u kuhinji, a vrijeme je da otkrijete od čega sve možete napraviti masku:

Protiv sezonskog opadanja kose

Izmiješajte sadržaj kapsula vitamina E s maslinovim uljem i nanesite na prethodno mlakom vodom namočeno tjeme. Ostavite da djeluje tijekom noći, a ujutro isperite blagim šamponom.

Za masnu kosu

Ako se vaša kosa brzo masti, probajte je masirati mješavinom brašna i svježe ocijeđenog soka od ananasa, a zatim dobro isperite. Postupak ponovite 2-3 puta tjedno.

Vodka za pojačano djelovanje šampona

U šampon koji inače koristite dodajte malo hladne vodke - tako ćete dezinficirati tjeme, a kosi dati jači sjaj.

Aspirin protiv oštećene kose

U odgovarajućoj posudi zgniječite deset aspirina, a zatim ih dodajte u bočicu šampona i promućkajte. Ovo je zaista pravi lijek za oštećenu kosu.

Kava protiv ispadanja kose

Skuhajte jaku, koncentriranu kavu, a kada se ohladi nanesite je na kosu i trljajte 10 minuta. Za to vrijeme će i talog postati mlak, te i njime dobro izmasirajte teme.

Sok od jabuka za čvrstu i gustu kosu

Ako dva puta tjedno utrljate na tjeme sok od svježih jabuka, kosa će postati zdravija i jača. Ovaj recept primjenjiv je za sve tipove kose.

Vinski ocat za izrazit sjaj

U jednu šalicu izmiješajte glicerin i vinski ocat te nanesite na kosu. Umotajte kosu u ručnik na 15 minuta, te sušilom konstantno održavajte toplinu pod ručnikom za bolji učinak. Na ovaj način kosa dobiva dodatni sjaj.

Jogurt za hidrataciju

Za mekoću i hidrataciju kose izmiješajte jogurt i talog od kave, te umasirajte na tjeme. Ako je vaša kosa izrazito suha, umjesto taloga možete koristiti pulpu od banane, prethodno propasiranu kroz gazu, kako bi se izbjeglo njezino lijepljenje za kosu i otežano ispiranje.

Limun za dezinfekciju vlasišta

Prije pranja kose korisno je iscijediti malo soka od limuna i nanijeti na tjeme i duž vlasi, izbjegavajući vrhove. Time ćete ukloniti prekomjernu masnoću i temeljitije očistiti tjeme glave.

Ulja za izrazito suhu kosu

Svakih 15 dana napravite smjesu od bademovog, kokosovog i ricinusovog ulja, u jednakim količinama. Nanesite je na suhu kosu i držite dva sata s ručnikom na glavi, a zatim dobro isperite.

Mineralna voda protiv ostataka kamenca u kosi

Voda iz gradskih cijevi uglavnom je puna kamenca koji se, nakon ispiranja kose, na njoj zadržava. To ćete izbjeći ako prilikom posljednjeg ispiranja kose koristite destiliranu ili mineralnu vodu.

Kakao za oštećenu kosu

Tretiranje kose jednom tjedno po pet minuta pastom od mješavine kakao praha i kokosovog ulja hrani i regenerira suhu i ispucalu kosu.

Posjeti Miss7.24sata.hr