Savršen ten uz bronzer i highlighter

Thinkstock / Spencer Davies
Ljeto je nezamislivo bez bronzera koji dodatno ističe preplanulu put i highlightera koji koži daje glamurozan sjaj.
Vidi originalni članak

 Bez obzira na to koliko nas ti proizvodi čine lijepima, neke žene ih se i dalje ustručavaju koristiti s obrazloženjem da će izgledati prljavo ili poput disko kugle. Poznata vizažistica  Simona Antonović  nam je otkrila da od tih proizvoda ne treba zazirati nego ih samo mudro koristiti kako bi iz svog tena izvukli maksimum.

"Bronzerima i highlighterima možemo postići onaj omiljeni ljetni Jennifer Lopez look", objašnjava Simona i dodaje kako se tajna dobrog izgleda krije u odabiru prave nijanse: "Kada je u pitanju bronzer vrijedi pravilo "manje je više" i nijansa bronzera bi smjela biti samo nijansu ili dvije tamnija od prirodne boje puti, u suprotnom bi vas tamna nijansa mogla previše postarati. Idealan highlighter mora odgovarati nijansi vašeg tena ili eventualno biti za nijansu svjetliji."

Gdje i kako ih nanijeti?

Za kvalitetno nanošenje potreban je i dobar alat, pa Simona za bronzer savjetuje srednje debeli mekani kist, a za highlighter kist srednje veličine kojim ćete svjetlucave čestice nanijeti na mjesta koja privlače svjetlost: vrh nosa, područje ispod obrva, iznad usana ili na vrh jagodica.

"Bronzerom se pak postiže efekt visokih jagodica i nipošto se ne smije nanositi preko cijelog lica poput klasičnog pudera u kamenu ili prahu. Bronzer se stavlja na vrh brade, obraze i rubove čela - dijelove lica koji prirodno brže tamne", savjetuje Simona.

Za lijep izgled potrebno je i pomno odabrati teksturu. Imate li suhu ili normalnu kožu možete koristiti proizvode koji su tekući, u kamenu ili prahu, ali kod masne kože Simona savjetuje oprez: "Osobe masnijeg tipa kože s proširenim porama trebaju koristiti bronzer u prahu ili kamenu bez sjajnih čestica ili shimmera koji će ih dodatno istaknuti."

Posjeti Miss7.24sata.hr