Hollywoodski stručnjak otkriva tajne lijepe kose

Instagram/Nives Celzijus
Kosa je najljepša kada je zdrava i njegovana, a mi vam donosimo 7 trikova Hollywoodskog frizera pomoću kojih ćete mamiti poglede i komplimente...
Vidi originalni članak

Svaka žena obožava primati komplimente na račun kose, a one koje ju paze i njeguju, primaju ih češće od onih koje troše gomilu novca na boju i ekstanzije. Frizer slavnih, Mark Townsend, koji se brine za kosu sestara Olsen, Dakote Johnson, Lee Michele i brojnih drugih zvijezda, odlučio je otkriti neke od najčuvanijih Hollywoodskih tajni prekrasne i zdrave kose. Stoga pročitajte i primijenite savjete, jer je ovo 7 najvažnijih pravila kojih se trebate držati, želite li da i vaša kosa bude prekrasna kao kod Hollywoodskih diva.

1. Spavajte na satenskim jastučnicama

Pamuk upija vlagu i 'krade' ju vašoj koži i kosi dok spavate. Odaberete li satensku jastučnicu, nećete se toliko znojiti i vaša će se kosa manje zamrsiti, a uz to će vam i fenirana frizura trajati mnogo dulje.

2. Ne šamponirajte se svaki dan

Kada često perete kosu šamponom onda vaše vlasište proizvodi više ulja pa se kosa brže masti i ponovo ju treba prati. To je začarani krug kojeg treba jednom prekinuti i održavanje će postati jednostavnije. Pokušajte koristiti šampon bar svako dva dana, a ako već morate svakodnevno prati kosu, operite ju samo vodom i masirajte vlasište kao da ste stavili šampon.

3. Naučite pravilno češljati kosu

Započnite četkanje s donjim dijelom kose i polako se pomičite prema gore. Ako odmah krenete od korijena prema dnu, tako će brže doći do ispucalih vrhova, koji se ne mogu popraviti i jedino što vam preostaje su škare.

4. Uvijek koristite regenarator

Svaki put kada perete kosu obavezno koristite regenerator. Žene ga često preskaču jer ne žele da im kosa pada, ali tehnologija je napredovala i danas regeneratori više ne otežavaju kosu. Nanesite ga od sredine kose prema vrhovima i ostavite ga na kosi nekoliko minuta, zatim isperite.

5. Redovito se šišajte

Posjetite frizera svaka tri do četiri mjeseca i ošišajte vrhove, čak i ako nisu ispucali, jer će to spriječiti pucanje, a riješiti ćete se stare kose.

6. Koristite prirodna ulja

Ulja orašastih plodova, poput makadamije, kokosa ili badema prodiru unutar vlasi i hrane kosu iznutra. Koristite ih prije pranja - nanesite ih na suhu kosu i ostavite 15 minuta, zatim uskočite pod tuš i operite kosu šamponom i regeneratorom. A možete i nanijeti ulje na kosu prije spavanja, staviti zaštitnu kapicu i oprati kosu ujutro kada se probudite. Izgledati ćete kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona!

7. Zamijenite lak za kosu šamponom za suho pranje

Vjerovali ili ne, šampon za suho pranje održat će vašu frizuru postojanom dulje od laka za kosu, a kosa će vam biti mekša i manje suha. Možete ga nanijeti na kosu i prije peglanja ili feniranja, kako bi frizura dulje ostala onakva kakvu ju želite.

 
 
Posjeti Miss7.24sata.hr