Sanjate o savršeno ravnoj i glatkoj kosi? Evo kako to možete i postići

Guliver Image/Getty Images
Slijedite ove jednostavne upute i napokon postignite savršeno ispeglanu kosu o kakvoj ste maštale
Vidi originalni članak

Da nije lako savršeno ispeglati kosu, sigurno su se uvjerile mnoge od vas. Ma koliko god se trudile, vaša kosa nikako nema onaj uglađeni i sjajni look o kojem sanjate i ne znate u čemu griješite? Ne brinite, mi imamo rješenje - uz ova tri jednostavna koraka, vaša kosa napokon će izgledati savršeno ispeglano:

1. Operite i potpuno osušite kosu. Dobro je istapkajte ručnikom dok ne upije suvišnu vlagu. Ovim postupkom ćete znatno skratiti vrijeme sušenja. Potom utrljajte neku silikonsku kremu i nježno je počešljajte.

2. Zaboravite na volumen. Za ovaj stil frizure nije vam potreban volumen - baš suprotno! Tijekom sušenja sušilom koristite četku za češljanje, a ne za feniranje (okruglu), a fen usmjerite prema dolje (možete koristiti i difuzer, da se kosa ne bi razletjela). Zakačite kosu na tjemenu, da biste osušili unutrašnje slojeve.

3. Ako peglom ispravljate uže pramenove toplina će bolje prodrijeti u unutrašnje slojeve vlasi, i frizura će biti bolja. Ukoliko vam je kosa prirodno valovita ili kovrčava, koristite peglu koju možete podeseti između 300 i 400 stupnjeva.

Posjeti Miss7.24sata.hr