S ova 4 pravila jesenske beauty rutine tvoja će koža zablistati

Getty Images
Kako bi održala kožu zdravom, vrlo je bitno da svoje beauty navike prilagodiš vremenskim uvjetima: suhom zraku u kući i hladnoći vani
Vidi originalni članak

Jesen, kao i svako drugo godišnje doba, zahtijeva posebnu njegu pa bi za zahlađenjem trebala obnoviti svoju kozmetičku torbicu. U nastavku ti donosimo 4 stvari koje bi trebala primjenjivati tijekom jesenskih mjeseci:

1. Pojačaj hidrataciju

Hladni mjeseci nepovoljno djeluju na našu kožu - vanjski zrak je hladan, a unutarnji izrazito suh zbog grijanja pa zbog toga trebaš pripaziti na hidrataciju kože. Nedostatak vlage dodatno će je isušiti pa u hladnijim danima pa obavezno izbjegavaj proizvode koji joj čine upravo to i tako samo pogoršavaju situaciju. Naime, isušenjem epidermalnog, površinskog sloja, koža će teško obavljati svoju funkciju zaštite u sezoni grijanja

2. Napravi piling jednom tjedno

Redoviti piling ključna je stvar u njezi kože lica i tijela kojom uklanjamo sve odumrle stanice s površinskog sloja kože i tako je oslobađamo. Nakon ovog ugodnog tretmana tvoja koža postat će zdrava, meka, elastična i sjajna. Uključi ga u svoju jesensku beauty rutinu!

BEAUTY 4 ruža za usne koji su hit ove jeseni

3. Pripazi na temperaturu vode

Vruća voda uklanja prirodna ulja s kože i tako je dodatno isušuje, a upravo to je česti uzrok nastanka ekcema. Stoga se tijekom hladnijih mjeseci tuširaj i umivaj toplom ili mlakom vodom i nikako ne prelazi 43 Celzijeva stupnja.

PARFEMI ZA JESEN 5 novih parfema kojima se veselimo ove jeseni

4. Koristi zaštitni faktor

Činjenica da sunce sve slabije grije ne znači da njegove zrake i dalje ne štete tvojoj koži. Upravo zato bitno je da nastaviš koristiti preparate sa zaštitnim faktorom i tako je dodatno zaštitiš.

Posjeti Miss7.24sata.hr