Ruževi koji će vam odmah popraviti raspoloženje

Danijel Berković
Kad je dan loš, tu je uvijek ruž koji će ga spasiti, a jedna izreka kaže da žena s crvenim ružem može pokoriti svijet
Vidi originalni članak

Poljubac na šalici, crveni trag na bijeloj muškoj košulji, popravljanje ruža u retrovizoru... sve su to momenti koji, poput puzzle, otkrivaju svijet ljepote, romantike i ženstvenosti. Oko njega se vrti svijet kozmetike - ne muškarca nego ruža za usne. Kad je lice besprijekorno, uređeno novim inovativnim formulama pudera i podloga koje balansiraju negdje između njege lica i šminke, ruž je taj koji ima prednost, poput zvijezde koja stiže posljednja. Kad je dan loš, tu je uvijek ruž koji će ga spasiti, ide jedna poznata izreka. Jedna druga kaže - daj ženi crveni ruž i pokorit će svijet. Kako to već ide kod klišeja, na kraju se ispostavi da stvarno u njima ima istine. Iako je to make-up, može napraviti mnogo za samopouzdanje i pozitivan osjećaj. Mnoge žene ne izlaze bez njega, osjećaju se golo ako nemaju na usnama taj divan sloj često pojačan aktivnim sastojcima koji se brinu i za ljepotu i njegu.

Ruževi nove generacije sve su više njega, plus što imaju vrhunske pigmente. Trend koji se u posljednje vrijeme postavlja vrlo visoko su mat ruževi. Naša poznata vizažistica Simona Antonović savjetuje kako ga nositi. - Mat usnama se treba pažljivo posvetiti. Paziti da su pune pigmenta, rub usana besprijekorno čist, a nanos na usnama mora biti jednolik. Bez obzira na to što su mat, usne i dalje moraju ostati usne, što znači da trebaju biti dovoljno hidratizirane - savjetuje.

Igre s mat ruževima

Najbolji trik za postizanje hidratiziranog mat izgleda usana, otkrio je James Kaliardos, glavni make-up artist za NARS na Rodarteovoj reviji. Blendajte malo tekućeg pudera na vanjske rubove usana kako bi dobilo što bolju definiciju ruba usana. Obvezno izbjegavajte naknadno popravljanje ruba usana korektorom jer se tako može posvijetliti vanjski rub i razmazati ruž. Vrlo pažljivo obrubite usne olovkom. Nanesite mat ruž na usne tako da krenete od sredine usana. Možete se igrati i koristiti različite teksture - od tekućih mat ruževa, preko mat ruževa u olovci, pa sve do klasičnih mat ruževa. Na kraju stavite malo prozirnog sjajila na donju i gornju usnicu na mat ruž, ali samo na samu sredinu gdje se usnice spajaju i dodiruju. Ovaj mali dodatak je dovoljan da usnice ne izgledaju previše isušeno.

Ako slučajno nemate bezbojno sjajilo, uzmite malo grožđane masti ili balzama i učinite isto što biste napravili sa sjajilom. Sada znate, a što se tiče ostatka šminke u ovoj priči, pa to ovisi o tome gdje idete, o vašem stilu, o frizuri. Mat usne uglavnom su snažan moment, stoga im ne treba previše dodatnih ukrasa. Odlučite li se ipak za sjajnu varijantu, i tu ćete naći svoje adute jer ova sezona ima niz dobrih stvari na tapeti... Tu su i oni ruževi koji kombiniraju teksturu sjajila i rumenila, zatim ruževi u olovci, razne tekuće varijante. Svaka ima svoju nijansu, to je definitivno. A koja je najbolja? Ona koja vam najbolje pristaje, rekla je davno Coco Chanel i upisala se u svijet povijesti ljepote. Povijest koja je bogata zanimljivostima: slavna je dizajnerica bila i ostala jedna od onih koje su crveni ruž stavljale na pijedestal ljepote. Zamislite da Marilyn Monroe nije obožavala tu kozmetičku delikatesu, bi li ona postala ikona ljepote? U pedesetima je on dobio na slavi, postao je simbol ženstvenosti i romantike, poruka ljubavi i strasti. No on ima svoje početke davno, davno, u vrijeme drevnog Egipta i Mezopotamije. Spominju se u starim spisima pigmenti poludragoga kamenja i algi u nijansama crvene i ljubičaste. Dodavali su im jod i brom, no to je bilo nezdravo, što su dame ubrzo i same shvatile

Posjeti Miss7.24sata.hr