Ruža, mošus, jasmin... 10 mirisnih nota s kojima ćeš mirisati zavodljivo i najbolji parfemi koji ih sadrže

OREBELLA Zavodljivi mirisi
Vidi originalni članak
  • Svaki će ti parfumer reći da je miris koji odaberemo i nosimo krajnje osoban
  • Uostalom, bezbrojni čimbenici - od pH kože do sjećanja i emocija - utječu na način na koji osjećaš neki miris i na to kako parfem miriše na tebi
  • Međutim, postoje određene olfaktorne note od kojih nam srce treperi pa parfumeri otkrivaju koje mirisne note nas čine zavodljivima, a i koji parfem ih najviše sadrži

Mnogi će reći da je najzavodljiviji miris onaj koji nas vraća u neki sretan trenutak ili podsjeća na nekoga koga volimo. Moglo bi se reći da je miris poput osobnog vremeplova. Prilikom odabira mirisa važno je da odražava tvoju osobnost, karakter, kožu i raspoloženje, savjetuju stručnjaci. Također otkrivaju 10 ključnih sastojaka kojima se mnogi stalno vraćaju te najatraktivnije parfeme s tim sastojcima. 

Pačuli

Pačuli je „topli“ sastojak, ali ima i dašak gurmanskog. Ova savršena mješavina slatkoće i začina čini pačuli popularnom osnovnom notom u mirisima, uključujući Chanel Chance. Formuliran s vanilijom i puderastim irisom, seksi je i neodoljiv, ali nije prenapadan - nije ni čudo što je bestseler.

Vanilija

Vanilija ima ugodan i „klasičan“ miris te odmah učini svaku prostoriju udobnom i privlačnom. Bilo da je u parfemu ili svijeći, vanilija dodaje neodoljivi osjećaj doma. Za „miris vanilije za odrasle“ preporučuje se Ôrəbella Nightcap by Bella Hadid. 

Ruža

Dok ružu mnogi povezuju sa zrelim mirisom, točnije bi bilo reći da je europski. Naime, Francuzi i Francuskinje najviše vole cvjetne mirise, a Miss Dior Rose N'Roses Eau de Toilette je pravi dokaz. Dakle, ako želiš odavati parišku vibru, ruža u tvom parfemu prava je stvar. 

Jasmin

Ako tražiš ljubavni napitak, potraži jasmin u formuli svog mirisa. Vjeruje se da je ovaj aromatični bijeli cvijet afrodizijak sa seksualno stimulirajućim svojstvima, što ga čini prikladnim izborom za večernji spoj. Dakle, sljedeći put kad ideš na spoj, poprskaj se s nečim poput Maison Francis Kurkdijian Baccarat Rouge 540 parfema, koji sadrži primamljive arome jasmina s finom oštricom začina.

Citrusi (bergamot, limun, naranča)

Citrusni mirisi imaju svježe note koje podižu raspoloženje, poput parfema Citrus Blonde. Note ružičastog papra, bergamota, svježi cvijet breskve i cedrovina karakteriziraju ovaj parfem. Najbliže je što ćeš doći do sunca u bočici.

Beauty Već znamo da su parfemi inspirirani koktelima najveći trend jeseni - ovih 7 će se rasprodati!

Vetiver

Biljka vetiver koristi se u 90 posto svih zapadnjačkih mirisa, ali postoji nekoliko onih koji se doista ističu. Na vrhu popisa? Vetyverio Eau De Toilette iz Diptyquea. To je snažan miris koji budi samopouzdanje s drvenastim notama zbog kojeg ćeš se osjećati kao najmoćnija osoba u prostoriji.

Cedrovina

Cedrovina je jedan od onih mirisa koji izazivaju misteriju i intrigu. Upravo je takav svježi i drveni miris s cedrovinom Jo Malone Hinoki & Cedarwood Cologne Intense

Sandalovina

Ima nešto u sandalovini što uvijek ohrabruje i smiruje. Njegov bogat, zemljani miris dodaje dubinu i vedrinu svakom mirisu, što ga čini poželjnim ako želiš nešto umirujuće i sofisticirano. Sjajan primjer je Lake & Skye Santal Grey Eau de Parfum, poticajan, topao miris s glatkom mješavinom sandalovine, lista ljubičice, mošusa i daškom začinjenog kardamoma. 

Ylang-ylang

Ovaj sastojak koji podiže raspoloženje navodno je i afrodizijak, a istraživanje provedeno u Japanu otkrilo je da ylang-ylang povećava ženski libido. Tom Ford Black Orchid Parfum Fragrance i Dior J'adore Eau de Parfum dvije su mogućnosti koje možeš isprobati ako te zanima jedan od najskupljih sastojaka parfema na svijetu.

Mošus

Zemljane, ali živahne mirise mošusa teško je odrediti, ali možda upravo u tome leži njihova intriga. Diptyque Do Son Eau de Parfum je mošusni miris koji oscilira između cvjetnog i citrusnog s bogatim drvetom jantara za dubinu. Miris je suptilan, ali opojan. možeš ga nositi samostalno ili u sloju s nekim drugim parfemom kako bi stvorila svoj prepoznatljivi miris.

Beauty Lancôme ima novu verziju La vie est belle parfema, već se može kupiti i kod nas

Posjeti Miss7.24sata.hr