Prirodnim trikovima uništit ćemo sve prištiće u par minuta

Getty Images
U našoj se kuhinji nalaze brojni tajni pomagači koji mogu na jednostavan i prirodan način riješiti probleme s kožom...
Vidi originalni članak

U jednom koraku uništiti bubuljice? Da, moguće je, a najefektivnija rješenja za prištiće leže upravo u našoj kuhinji. I jako, jako su jeftini! Ako vas ovo uzbuđuje, odmah se uhvatite posude i žlice i voilà - uživajte u savršenoj koži. 

MED I CIMET

Med je prirodni antibiotik zbog čega je savršeno za uništavanje prištića iz temelja. Pomiješajte žlicu meda s pola žličice cimeta i nježno ju kružnim pokretima utapkajte u kožu. Nakon tri minute isperite mlakom vodom. 

GLINENA MASKA

Kupite kozmetičku glinu u prahu i iskoristite ju za isušivanje prištića. Pomiješajte žlicu gline u prahu sa jabučnim octom kako biste dobili pastu. Nanesite ju na problematično područje i ostavite 10-15 minuta da se osuši te nježno isperite toplom vodom. 

ASPIRIN

Smrvite aspirin i pomiješajte ga sa žlicom meda te nanesite smjesu na prištiće i ostavite nekoliko minuta. Ovako ćete smiriti upale ublažiti crvenilo. 

LIMUN

Prerežite limun na pola i nježno ga utrljajte na prištiće. Zašto? Zato što limun sadrži citrusnu kiselinu koja napada bakterije, uzročnike akna. Plus: ako osjećate peckanje na koži, znači da funkcionira!

SODA BIKARBONA I VODA

Pomiješajte jednaku količinu sode i vode kako biste dobili pastu te ju uz pomoć štapića za uši nanesite direktno na prištiće. Ostavite da se osuši 10-tak minuta i isperite hladnom vodom. 

Posjeti Miss7.24sata.hr