Priprema kože za jesen

Thinkstock / Spencer Davies
Iako će nam se koža po povratku s ljetovanja činiti savršenom, ne dajte da vas preplanula put zavara. Bezbrižno izležavanje na suncu možda nam je očistilo ten i dalo ljepšu boju kože, no isto tako je iscrpilo našu kožu. Osim što je koža umorna, neophodno je riješiti se mrtvih stanica te dati priliku novoj, odmornijoj i zdravijoj kožu koja će bez problema dočekati hladnije dane.
Vidi originalni članak

Budite odgovorni prema najvećem organu na svom tijelu i pravilo je pripremite za jesen. Nekoliko je koraka neophodno u ovom procesu.

1. Koristite kreme sa zaštitnim faktorom

Iako je sunce sada već puno slabije, oni s osjetljivijom kožom, trebali bi i dalje koristiti kreme sa zaštitnim UVA i UVB faktorima.

2. Piling

Budući da je na početku najbitnije riješiti se mrtvih stanica, piling je prva stvar koju morate napraviti. Iako je piling važno raditi tijekom svakog godišnjeg doba jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda nemojte pretjerivati i raditi ga više od dva puta tjedno jer biste mogli oštetiti kožu. Ako imate posebno osjetljivu kožu, radite piling jednom do dva puta mjesečno. Posebnu pažnju posvetite licu, no nemojte zanemariti niti ostatak tijela. Na licu ćete se pilingom između riješiti ružnih mitesera i začepljenih pora, dok ćete nakon pilinga tijela, vaše ruke i noge opet biti glatke i sjajne. Koža će vam općenito biti čvršća i zaglađenija, a sitne mrljice ili pjenice na licu koje su nastale pod utjecajem sunca, bit će manje izražene.

Stopala će nakon ljeta zadebljane kože te suha i oštećena, stoga nakon pilinga, a za vrijeme tuširanja, rašpom za pete uklonite zadebljanu kožu.

Vrlo često se zaboravlja i njega ruku, iako je dobro jednom tjedno priuštiti si i piling ruku, kako bismo uklonili mrtve stanice i s ovog područja. Ne zaboravite, uz pravilnu njegu možete dugo zadržati mladolik izgled ruku.

3. Hidratacija

Nakon pilinga, ali i svakog tuširanja dobro je kožu obilno namazati laganom hidratantnom kremom kako bi se regenerirala. Hidratacija je iznimno bitna jer dovoljnom hidratacijom koža ostaje elastična i meka te se ublažavaju negativne posljedice starenja. Osim kremama i losionima, bitno je piti i dovoljno tekućine, bar šest čaša dnevno. Pritom se trudite da to uglavnom bude voda, a prilikom korištenja krema i losiona, provjerite sadrže li alkohol jer on pospješuje isušivanje kože.

4. Hranjenje

Tu se najbitnije posvetiti koži lica, a najbolji način da nahranite kožu lica je uz pomoć maski. Potrebno ih je koristiti minimalno dva puta tjedno, iako da bi koži vratili sve izgubljeno najbolje je napraviti cjelokupan tretman lica u kozmetičkom salonu. Ukoliko to ne možete učiniti, maske, balzami i ulja poslužit će svrsi.

5. Masaža

Masaža je također jako bitna, kako tijela, tako i lica jer potiče mikrocirkulaciju, odnosno dovoljnu opskrbu stanica hranjivim tvarima i kisikom. Također pospješuje čišćenje od toksina, omogućava bolju apsorpciju preparata kojima ćemo tretirati kožu i povećava gipkost kože. O njenom antistresnom djelovanju da i ne pričamo.

I konačno, ne zaboravite da svojoj koži pomažete i unošenjem iznutra. Stoga iskoristite plodove koje donosi jesen kao što su cikla, zelje, masline, šljive, grožđe, naranče i mandarine i pružite svojoj koži dovoljan unos vitamina i minerala i na ovaj način.

Slike detaljnije pogledaj u galeriji....

Posjeti Miss7.24sata.hr