Prevlast ljubičaste u najnovijim make up trendovima

Getty Images
Metalik odsjaj i dalje je u trendu, a in su i usne slatke poput čokolade...
Vidi originalni članak

Prema prognozama make-up stručnjaka, ovo su nijanse koje do kraja godine nećete ispuštati iz ruke:

Čokoladne usne

Boja čokolade na usnama je poput intenzivnijih verzija neutralnih tonova. Nijansa čokoladne boje koju želite postići ovisi o tome u koliko ćete slojeva nanijeti ruž na usne (što ovisi isključivo o vama!). Savjet plus: Da biste ublažili oštrinu ove boje, koristite ruž koji sadrži čestice sedefa. Na kapke nanesite sjenilo u svjetlijoj smeđe-sivoj nijansi, a na trepavice nekoliko slojeva maskare.

Olovka/ eyeliner u boji ljubičice

Metalik verzija ove boje sa sedefom apsolutno je u disko stilu. Ipak, ako se razmaže duž rubova gornjih trepavica, djelovat će blaže i profinjenije. Uostalom, puno je zanimljivija i atraktivnija od klasične crne olovke ili eyelinera. Povucite širu liniju preko donjeg dijela gornjeg kapka (do pregiba), a potom prstom razmažite krajeve. Budući da ova boja nastaje miješanjem crvene i plave, savršeno ističe svijetle i tamne oči, a ruževi intenzivnocrvene i neutralnih nijansi sjajno je nadopunjuju.

Ruž u boji šljive

Tamni ruževi su najveći pobjednici kraja 2015. i 2016. S povratkom punka, gotha i devedesetih vratili su se i oni. On kreira profinjen izgled na pomalo neočekivan način. Njegova nijansa treba biti jaka i izražajna, što zahtijeva preciznost pri nanošenju. Zato, najprije olovkom iste boje obrubite usne, a potom čvrstom četkicom nanesite ruž. Dodajte malo maskare na trepavice i highlighter na kožu lica. Kombinirajte s choker ogrlicom i bit ćete potpuno u trendu.

Smaragdno sjenilo

Ako ste odvažne prirode i želite malo eksperimentirati s bojama, onda isprobajte metalik verziju zelenog sjenila. Crnom olovkom povucite tanku liniju duž ruba gornjeg i donjeg kapka, a zatim nanesite tanak sloj smaragdnog sjenila duž rubova donjih trepavica, kao i na vanjske kuteve oka. Svijetlosmeđa Ova boja na očima, obrazima i na usnama kreira efekt seksepila. To je zbog toga što sadrži iste podtonove kao čista koža! Nanesite mat rumenilo u prahu smeđe-sive boje ispod jagodica obraza, a potom i sjenilo u istoj boji preko kapaka do pregiba. U unutrašnje kuteve oka utrljajte malo srebrnog sjenila u kremi (ili olovci). Usne namažite sedefastim ružem u svijetlosmeđoj boji, vodeći računa o tome da boja ruža i sjenilo budu dvije nijanse tamniji od prirodne boje kože.

Posjeti Miss7.24sata.hr