Preminuo Vidal Sassoon

Guliver Image/Getty Images
Jučer je preminuo jedan od najvećih frizera ikada – Vidal Sassoon. Britanac koji je promijenio svijet frizura izgubio je bitku s leukemijom protiv koje se borio dvije godine.
Vidi originalni članak

Zahvaljujući Vidalu, svijet je upoznao čari geometrijskih i uniseks frizura. Zbog popularnosti svojih frizura često su ga opisivali kao "rock zvijezdu, umjetnika i obrtnika koji je promijenio svijet škarama". Njegova "wash and wear" ("peri i nosi") filozofija promijenila je živote žena diljem svijeta. Umjesto da satima stiliziraju krute uvojke, kovrče i komplicirane punđe, Vidal im je omogućio da operu kosu, osuše je i zađu iz kuće savršene.

Sassoon je bio prvi frizer koji je krenuo s otvaranjem lanca salona diljem svijeta, a on se krije i iza jedne od najpoznatijih frizura 20. stoljeća – kratkog pixieja Mie Farrow. Vidalov život obilježilo je i filantropsko djelovanje. 2010. snimljen je film o njegovom životu, a autor je i triju knjiga o frizerstvu. Poznat po oštrom pristupu prema ženama, ponekad ih je znao i uvrijediti, ali kako je sam priznao, uvijek bi iz njegovog salona izašle s dobrom frizurom. "Žene su mi znale doći sa slikom Ave Gardener i reći da žele izgledati poput nje, a ja bi im rekao da one nisu Ava i da bi se ona sigurno uvrijedila na takvu usporedbu" izjavio je jednom prigodom.

Posjeti Miss7.24sata.hr