Postignite savršen ten uz BB kreme

Thinkstock / Spencer Davies
Cijeli svijet priča o njima, stoga ne čudi što su BB (blemish balm) kreme u kratkom roku postale jedan od omiljenih kozmetičkih proizvoda. Posebna vrsta tonirane kreme koja ujedno i njeguje idealna je za sve koji se ne vole šminkati ili vole prirodan make up.
Vidi originalni članak

BB groznica je zahvatila svijet! Ta magična krema, koju je izmislila njemačka liječnica Christine Schrammek još pedesetih godina, ponovno je otkrivena zahvaljujući Azijatkinjama koje je obožavaju. Idejna zamisao dr. Schrammek bila je da kreira kremu koja će njegovati kožu lica njenih pacijentica nakon operativnih zahvata i beauty tretmana, danas je BB krema neizostavan dio svakodnevnog rituala uljepšavanja.

Iako sam obično sklona isprobati svaki kozmetički novitet na svijetu, BB kreme me nisu uspjele fascinirati u većoj mjeri. Usprkos tome, što su se neke moje prijateljice klele u njih, uspješno sam izbjegavala svaki dodir, jer sam vjerovala kako je klasični tekući puder lagane teksture bolji odabir za mene.

Upravo zato, odlučila sam testirati Make Up Factory Multitalented Tinted Balm, koji i sam spada u kategoriju njegujućih krema s pigmentima u boji.

Karakteristike proizvoda: Make Up Factory Multitalented Tinted Balm (148,90 KN), prema riječima proizvođača, predstavlja inovaciju koja obuhvaća njegu i dekorativni učinak. Ova BB krema ima šest učinaka na kožu: zahvaljujući pigmentima je ujednačuje i prikriva nepravilnosti, ekstrakt zelenog čaja štiti od starenja uzrokovanog Sunčevim zračenjem, aloe vera i pantenol daju vlagu, neven umiruje kožu, vitamin E štiti od radikala, a ima i zaštitni faktor 15. Dostupna je u tri nijanse.

Moj prvi dojam: Proizvod dolazi u ovalnom plastičnom pakiranju s pumpicom. Tekstura je iznimno nježna i podsjeća na klasičnu kremu za lice, a miris oduševljava na prvu.

Faza testiranja: Kao prava beauty štreberica, prvo sam provjerila sve specifikacije na službenoj stranici. Tamo savjetuju da se ovaj balzam za lice nanosi kistom za podlogu za jače prikrivanje ili pak vlažnim kistom za prirodan izgled.

Sama tekstura kreme je iznenađujuće gusta i više me podsjeća na klasični tekući puder. Lako se razmazuje i ima srednje jako prikrivanje tj. ujednačit će ten, ali ako imate pokoji prištić ili jako izražene mrljice na licu, radije se pripremite na još malo rada s korektorom. Osobno sam lice još fiksirala puderom u kamenu kako bi prikrila eventualni sjaj koji izbije tijekom dana.

Tijekom testiranja nije mi se odgodila nikakva neželjena reakcija na koži, niti su mi se pojavila isušena područja na određenim dijelovima lica (što je moja boljka zbog izrazito suhe kože). Krema se lako skida micelarnom otopinom i vaticom.

Moj konačan dojam: BB kreme nisu bez razloga postale ultimativni hit. Ovaj balzam je lagan, prozračan, lijepo ujednačuje ten i čini ga zdravim. Može li žena poželjeti više?

Uz malo pudera u kamenu ili prahu, trajnost ovog proizvoda je kao i svakog drugog pudera, ali imajte na umu da ja imam suhu kožu. Ova Make Up Factory krema mi se čini mnogo prikladnijom za moj tip kože, negoli za masnu kožu. Poprilično je hranjiva i masna, tako da mi se čini da bi mogla kraće trajati na masnoj koži. Prijedlog za Make Up Factory: neka naprave još jednu formulu i to matirajuću. Moram priznati da je kao zamjena za tekući puder odlična za ove preostale ljetne dane, a tko zna, možda je nastavim koristiti i na jesen.

Posjeti Miss7.24sata.hr