Postali ste plavuša no rezultat je loš? Evo kako možete spasiti kosu

Getty Images
Posljednja posjeta frizeru ili samostalno eksperimentiranje s kosom pretvorilo se u katastrofu? Ne brinite, postoji spas
Vidi originalni članak

Odlučili ste da drastično promijeniti boju kose iz tamnije u svjetlu, što je uglavnom jako teško postići, pa ste umjesto novog glamuroznog izgleda dobili pravu katastrofu na glavi. Očito, situacija nije bajna, pogotovo u ovoj blagdanskoj sezoni kad želite zablistati no vaša kosa ima zelenkasti odsjaj. Strašno!

Jasno da vas je uhvatila panika, ali vrijeme je da se smirite jer se rješenje, vjerovali ili ne, krije u vašoj kuhinji. Uz pomoć ovog trika možete popraviti nastalu štetu i jednom zauvijek reći zbogom neželjenom odsjaju.

- Ako imate plavu kosu, onda vjerojatno iz prve ruke znate koliko su vlasi vaše kose zaista osjetljive. Pretjerano izlaganje sunčevim zrakama, voda u kojoj ima klora ili pogrešna boja za kosu vašu prekrasnu plavu kosu može pretvoriti u zelenu. Kako biste ispravili ovu 'elementarnu nepogodu', u kosu umasirajte malo kečapa, ostavite ga na glavi pola sata i tada isperite kosu mlakom vodom. Vjerovali ili ne, koliko god čudno zvučalo, ovo će obnoviti vaše plave vlasi.

- Pretjerano bojenje kosu čini suhom i ispucalom, grubom na dodir. Kako biste popravili ovaj problem, najbolje bi bilo da se odlučite za polutrajnu boju i sljedeći put obojite samo korijen, što će kosu učiniti naizgled zdravijom.
 

Posjeti Miss7.24sata.hr