Pogodi na kojoj slici imam manje make upa?

miss7
Je li puno make upa zaista potrebno za dobar izgled? Jedan look napravila sam s 10 proizvoda, drugi sa samo 4; gdje ti izgledam bolje?
Vidi originalni članak

Kao beauty urednica našla bih na svom licu mjesta i za 30 proizvoda, jer znam za svaku olovku, svaku četkicu, svaku nijansu pudera, sjenila što mi znači na licu i kakav efekt korištenjem dobivam. S druge strane, većina žena drži se onog bazičnog: puder, maskara, ruž, eventualno rumenilo. Tko je ovdje lud? Cura koja se šminka pola sata ili ona koja je gotova za tri minute? Koliko šminke trebamo na dnevnoj bazi? I je li efekt doista toliko različit?

Pobornica sam prije svega, toga da žene mogu raditi što god žele, pa ako treba i dnevno nanijeti 25 proizvoda na lice, bez da ih se osuđuje jer su "umjetne", "plastične", "imaju manjak samopouzdanja" i slične gluposti. A isto tako izaći iz kuće samo s kremom za dnevnu njegu i tri proizvoda na licu, a da ne izgleda bitno lošije. Odlučila sam usporediti obje varijante i otkriti što je istina. Vidiš li razliku?

POPIS MAKE UPA:
1. MAC retro matte lipstick "Ruby Woo"
2. Bipa Lip Pencil "Cherry"
3. Bourjois City Radiance Foundation
4. Bourjois Volume Reveal Mascara
5. The Balm Cosmetics Mary-Lou Manizer Highlighter
6. Too Faced Full Bloom Ultra Flush Powder Blush "Sweet Pink/Perfect Pink"
7. Essence Eyebrow Designer Pencil "Blonde"
8. Catrice Liquid Camouflage Concealer "020 Light Beige"
9. Essence All About Matt! Fixing Compact Powder
10. Essence Lash & Brow Gel Mascara

POPIS MAKE UPA:
1. Yves Saint Laurent All Hours Foundation 
2. Bipa Lip Pencil "Cherry"
3. Rimmel London Brow This Way Fibre Pencil "Medium"
4. Benefit Cosmetics Roller Lash Mascara "Black"

Da, zaista izgledam praktički isto, osim što imam drugačije iscrtane obrve - što potvrđuje teoriju da s puno manje make upa možeš izgledati praktički isto kao i kada imaš "full-face". No jednu stvar ne smijemo zanemariti, a to je performans make upa. Želiš li da ti traje cijeli radni dan, a potencijalno i duže, bolje je imati konkretno našminkano lice; make up sa što manje manje proizvoda možda i odmogne krene li se topiti ili sušiti usred dana. No, to je već druga tema. 

Posjeti Miss7.24sata.hr