Ovo su sjajna rješenja za sve koji imaju kosu suhu poput slame

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak

• Suhu kosu poput slame definitivno si nitko ne želi – međutim, ipak je prilično česta pojava

• Suha kosa često je posljedica nedovoljne njege – odnosno nedostatka vremena za pravilnu njegu  

• Otkrit ćemo ti koja domaća sredstva će ti pomoći da se riješiš suhe kose 

Slamnata kosa vrlo je suha i nedostaje joj sjaj – a to ne nastaje od danas do sutra! Slamnata kosa može biti posljedica trenja, na primjer, češljanja. Ako je kosa kod češljanja mokra, onda lakše puca. Ali i od previše feniranja, pegle ili uvijača, kao i kemijskih sredstava koje nanosiš na kosu (npr. boje). 

via GIPHY

Slamnata kosa: domaća sredstva i savjeti za njegu 

Što pomaže – kratkotrajno i dugotrajno – protiv slamnate kose? Evo što možeš napraviti: 

Šampon: kod slamnate kose pomaže hidratantni šampon. Nakon pranja preporučuje se i regenerator. 

Pranje sa zelenim čajem: zeleni čaj je ljekovita biljka koja je odavno poznata u Aziji. Još jedan plus: brzo će kosi vratiti sjaj! Ohlađeni zeleni čaj možeš koristiti kao sredstvo za ispiranje kose. 

Kura: treba ti nekoliko sastojaka: avokado, ulje od jojobe i sok od limuna. 

Njega vrhova: kod suhih vrhova postoji jedna vrlo učinkovita njega. Kladimo se da kod kuće već imaš odgovarajuće sredstvo? Stavi malo maslinova ulja na dlanove te time polako premaži kosu. Oprez: ne ispire se pa nemoj stavljati previše ulja na kosu – izgledat će masno. 

Izbjegavanje vrućine/pravilno feniranje: ako se baš ne želiš odreći stiliziranja kose s pomoću vrućine, onda barem uzmi u obzir zaštitu od vrućine. Kod većine fenova postoji „cool-tipka“ koja kosu suši nešto hladnijim zrakom – i tako je čuva! 

Prehrana: OK, to nije „brzi“ savjet, ali naša prehrana itekako djeluje na našu kožu i kosu! Vitamini i elementi u tragovima nisu bitni tek za imunitet, nego i za našu kosu. 

Posjeti Miss7.24sata.hr