Ovo su neke od najboljih after-sun krema za umiriti i nahraniti kožu nakon sunčanja

Instagram @hunza.g
Vidi originalni članak

Kad se radi o dosljednom nanošenju kreme za sunčanje, tu nema pregovaranja jer je kožu potrebno štititi od štetnih zraka sunca u svako doba godine, a ljeti pogotovo. No, dobro je imati još jedan proizvod za njegu kože pri ruci tijekom ljeta. Uz naš omiljeni SPF stručnjaci preporučuju odabir hranjive after-sun kreme koja će nam pomoći hidratizirati kožu od oštećenja od sunca - što je često zanemaren dio njege kože tijela.

Beauty Ova noćna krema naporno radi kako bi preobrazila i pomladila tvoju kožu lica dok spavaš

After-sun krema namijenjena je obnovi kože nakon sunčanja, ali ne i za zaštitu od UV zraka!

Kreme namijenjene njezi kože poslije sunčanja hidratiziraju i umiruju kožu te su izvrsne za one trenutke kada možda nismo dovoljno marljivo nanosili SPF pa će ublažiti blage opekline od sunca, smanjiti crvenilo i upalu te popraviti prirodnu zaštitnu barijeru kože koja se može oštetiti izlaganjem štetnim UV zrakama.

Međutim, važno je znati da after-sun kreme ne sadrže aktivne sastojke koji štite našu kožu od UV zraka i ne smije se koristiti umjesto kreme za sunčanje, ona samo pomaže održati kožu zdravom i hidratiziranom nakon izlaganja suncu - ključna riječ je ‘nakon’. To je poput uobičajene kreme za tijelo koja dodatno jača kožu sastojcima poput umirujuće aloe vere, hidratantne hijaluronske kiseline i drugih hidratantnih sastojaka poput shea maslaca i kokosovog ulja.

Beauty Ova 8-u-1 CC krema protiv crvenila iz dm-a je kao stvorena za ljeto (košta manje od 7 eura!)

After-sun kremu najbolje je nanijeti na čistu kožu i nakon toga se važno kloniti sunca kako bi izbjegla daljnje UV oštećenje i iritaciju kože. Ako ćeš se ipak izlagati suncu nakon toga, onda je za maksimalnu zaštitu uz kremu za poslije sunčanja, potrebno nanijeti kremu za sunčanje širokog spektra zaštite s minimalnim SPF-om 50. Ove dodatne mjere opreza mogu pomoći u sprječavanju nastanka sunčanih pjega, crvenila, upale, suhoće i oteklina uzrokovanih izlaganjem suncu.

After-sun krema nije samo za one dane kada izgoriš na suncu...

Također, možda misliš da su proizvodi za poslije sunčanja potrebni samo ako si izgorjela, ali istraživanja pokazuju da čak i ako ne izgorimo, UV zrake mogu poremetiti našu kožnu barijeru i izazvati suhoću i upalu. Uz to, mogu dovesti do oštećenja DNK koje ne možemo vidjeti golim okom, a koje se nastavlja satima nakon izlaganja suncu . Zato je dobro nanijeti umirujuće, hidratantne i reparativne sastojke što je prije moguće nakon boravka na suncu. U nastavku smo izdvojili neke od najboljih after-sun krema za njegu kože poslije sunčanja.

Hawaiian Tropic Soothing After Sun Aloe Gel

Beauty Ovaj viralni hit iz Müllera je najbolji piling za pripremu kože tijela za ljeto - potvrdilo 75.000 kupaca!

Shiseido After Sun Intensive Recovery Emulsion

Sun Bum Cool Down Aloe Vera Lotion

Melem After Sun Yogurt

Bioderma Photoderm Après-Soleil Gel-Crème

Beauty U Hrvatsku je stigao novi 14-dnevni tretman lica protiv mrlja za ujednačen i sjajan ten

Collistar Supermoisturizing Regenerating After Sun Cream

Coola Radical Recovery EcoCert Organic After Sun Lotion

Eucerin Advanced Hydration After Sun Lotion

Afrodita Cosmetics After Sun Skin Care Body Yogurt

Beauty Krema koju Francuskinje obožavaju i Sienna Miller uvijek ima u neseseru. Kaže da je tajna predivne kože

Banana Boat Moisturizing After Sun Lotion

Posjeti Miss7.24sata.hr