Ovo su najbolja sjenila koja se neće nakupljati u fine linije i bore oko očiju

Instagram @sofiaruutu Foto: Instagram @sofiaruutu
Vidi originalni članak

Sjenila nam omogućuju kreiranje zadivljujućih makeup lookova, a bilo da su mat ili svjetlucava, ona najbolja se neće nakupljati u finim linijama i borama oko naših očiju. Bez obzira na dob, svi mi imamo neku vrstu linija duž očiju i kapaka, a sve one mogu unerediti naš makeup look kada se formule sjenila počnu nakupljati u njih i naglašavati neravnu teksturu kože. Upravo zato je važno obratiti pozornost na odabir formule sjenila, ali i na način na koji ćemo ih nanijeti na kapke.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Jones Road Beauty (@jonesroadbeauty)

Beauty Zara je kreirala svoja prva tekuća rumenila - 3 su nijanse i ne znamo koja je ljepša!

Koja vrsta sjenila je najbolja za zrelu kožu?

Kremasta sjenila oduvijek ubiru najviše riječi hvale. Ona imaju glatkiju teksturu i manja je vjerojatnost da će se taložiti u fine linije i bore. Dok kremasta sjenila dolaze u mat, svjetlucavim ili metalik verzijama, stručnjaci ističu da su mat formule odličan odabir jer pružaju mekani makeup look koji ne naglašava teksturu kože.

Beauty Hit tehnika za nanošenje tekućeg rumenila! Nikad se nećemo vratiti starim metodama

Kako pravilno pripremiti kožu prije nanošenja sjenila?

Dobro je započeti s čišćenjem kože s nečim nježnim poput micelarne vode, a nakon toga slijedi nježno nanošenje kreme za područje oko očiju. Nakon toga na red dolazi primer za sjenilo koji će dodatno zagladiti fine linije na kapcima i osigurati da šminka bolje prianja i ravnomjerno se stopi s kožom. Ako imaš suhu kožu, za pripremu područja odaberi omekšavajući serum za područje oko očiju koji sadrži sastojke koji obnavljaju, poput antioksidansa i hijaluronske kiseline za hidrataciju nježne kože oko očiju i na kapcima. Ako imaš masnu kožu, odaberi serum za balansiranje lučenja sebuma oko očiju, koji može upiti višak masnoće, a uparen s primerom za oči na bazi silikona to će spriječiti “curenje” i preslikavanje sjenila.

Beauty Viralna i najprodavanija Missha BB krema sada dolazi u novoj, još boljoj verziji na bazi seruma

Kako pravilno nanijeti sjenilo da bi se spriječilo nakupljanje?

Za početak, obavezno osiguraj da ti je koža oko očiju čista i dovoljno hidratizirana. Nakon toga možeš dodati sve ostale proizvode kako bi “učvrstila” sjenilo te spriječila njegovo nakupljanje ili blijeđenje. Kod većine formula, sjenilo možeš nanijeti prstima, kistom ili priloženim aplikatorom. Koji god alat odabrala za nanošenje sjenila, pobrini se za to da bude čist i higijenski. Kako starimo, oči nam mogu postati sve spuštenije, pa u tom slučaju možeš nanijeti i puder u prahu za fiksiranje makeupa na očima. U nastavku donosimo neke od najboljih formula sjenila koje se neće nakupljati u finim linijama i borama oko tvojih očiju.

Jones Road Just A Sec

Beauty 10 beauty bestsellera s Amazona koje možeš kupiti i kod nas (samo dva koštaju više od 20 eura)

Armani Eye Tint Liquid Eyeshadow

Laura Mercier Caviar Stick Eye Colour Matte

Bobbi Brown LongWear Cream Shadow Stick

Beauty Stigao je korektor koji je toliko dobar da će s lakoćom zamijeniti tvoj puder ove jeseni

Charlotte Tilbury Eyes to Mesmerise

Smashbox Always On Cream Shadow

PUPA Vamp! Liquid Eyeshadow

Beauty U Douglas je stigao dugoiščekivani makeup brend Dear Dahlia - koje proizvode možeš isprobati

Posjeti Miss7.24sata.hr