Ovo su beauty trendovi koji su definirali 2016.

Getty Images
Bacite pogled unatrag na godinu koju su obilježili ogoljeni trudnički trbuščići, crveno sjenilo, obline...
Vidi originalni članak

Kada se osvrnemo na beauty trendove u proteklih 12 mjeseci, godinu iza nas slobodno možemo opisati kao odvažnu, provokativnu i oslobađajuću. U 2016. kao da je sve bilo dozvoljeno, ali neki trendovi ipak su se najviše istakli i definirali cijelu godinu, a evo i koji:

Šljokice posvuda

Kada su na reviji modne kuće Versace modeli pistom prošetali s usnama prekrivenim šljokicama, za koje je bila zaslužna slavna make up artistica Pat McGrath, sve je zahvatila šljokičasta manija. Prestale su biti rezervirane isključivo za oči, a šljokice su se od tada našle na cijelom licu, kao i na kosi te su pronašle svoj put i do dnevnog make up-a. 

Delikatni dekolte

S choker ogrlicama i golim ramenima na modnom tronu, dekolte je ponovo bio u prvom planu pa su njegovana koža vrata i presijavajuće ključne kosti postale najbolji beauty accessories.

Trudnički trbuščići

Ove godine slavne trudnice hrabro su na društvenim mrežama otkrivale svoje trbuhe, među ostalima i Victorijine anđelice Candice Swanepoel i Behati Prinsloo.

Crveno sjenilo

Iako se ovome nitko nikada nije nadao, sjenila u crvenim nijansama ove su godine postala cool. Jedna od pokretačica trenda je netipična ljepotica Soko, s fotografije, a crvena boja na očima ubrzo je postala i "mainstream".

Odmor od društvenih medija

Selena Gomez, Kendall Jenner, Gigi Hadid, Kim Kardashian... i brojne druge zvijezde na neko su se vrijeme povukle s društvenih medija, ističući važnost brige o vlastitom zdravlju i posvećivanja samom sebi. 

Nova slika ljepote

Kao jedna od najuspješnijih modela godine, Ashley Graham srušila je sve nametnute standarde ljepote. Plus-size manekenka u 2016. osvanula na brojnim naslovnicama časopisa, a dobila je i vlastitu Barbie te postala glasni i pozitivni glas u svijetu modelinga. 

"Make up free" pokret

Za sve je "kriva" Alicia Keys, koja je u 2016. odlučila prestati nositi make up i njegovati prirodni izgled, a njenim stopama krenule su i brojne druge zvijezde, poput Adele i Gwyneth Paltrow, koje su na Instagramu objavljivale selfije bez trunke šminke. 

Povratak 80-ih

I dok je za 2017. najavljen povratak mode iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, u beauty svijetu to se već dogodilo. Jedno od glavnih obilježja u make up-u tog razdoblja je pretjerivanje s rumenilom, a Kristen Stewart savršeno je demonstrirala taj look.

Posjeti Miss7.24sata.hr