Ovo ljeto pocrni zdravo uz samo JEDAN proizvod!

Instagram
Svako ljeto imamo isti imperativ - pocrniti što brže i što bolje. No ovo ljeto predlažemo da brzinski pocrniš i pritom ostaneš zdrava, a evo i kako...
Vidi originalni članak

Najljepša koža je zdrava koža i to je tvrdnja koja se ne može poreći. No na nju utječu različiti vanjski i unutarnji agresori i upravo radi toga izgledamo starije, iscrpljeno i nemamo zdravi sjaj. Do još intenzivnija stresa za kožu dolazi tijekom ljeta kada se neprestano izlažemo suncu, čega smo čak i svjesni, ali često se ne trudimo zaštititi je jer nam je ipak važnije uhvatiti lijepu preplanulu boju. Na kraju, ona nam daje određenu zavodljivost i egzotičnost i zašto si je ne bismo dopustili barem tijekom ovog dijela godine.  

Međutim, znaš li da je moguće zaista brzo postići željenu preplanulost bez da naštetiš toliko koži? To prvenstveno znači zaštititi je od sunca proizvodima sa zaštitnim faktorom, ali i pripremiti je "iznutra" za sunce. Najprije predlažemo da prilagodiš prehranu tako da unosiš više namirnica koje potpomažu u prirodnom tamnjenju kože. Prva i nezaobilazna je mrkva, a zatim i rajčica, batat, marelice i dinja, jer pridonose "grijanju" vašeg tona kože. Sljedeće na popisu je tamnozeleno lisnato povrće poput kelja i špinata jer sadrži puno beta-karotena, ali i utječe na prirodni pigment u koži. Nije točno dokazano koliko bi trebala ovih namirnica jesti (posebice koliko dnevno!) da bi ostvarila nekakav ten, ali je poznato da one s vremenom svakako na njega utječu. O važnosti zaštitna faktora vjerujemo ne trebamo previše govoriti; štetne UV zrake uništavaju proteinske veze u koži pa tako djeluju na njeno opuštanje i u konačnici starenje, a bore koje sunce ubrzano izaziva mogu biti tako ekstremne da se šteta ne može popraviti - koža SVE pamti! Pritom je naboranost i puno izraženija nego li ona koja se prirodno događa. Zato je bitno paziti da na sunce ne izlazimo baš od jedanaest do sedamnaest sati kada je ono suviše jako, čak i ako se uzastopno nanosimo zaštitni faktor, nosimo sunčane naočale i šešir.

No jesi li znala da koži šteti i najobičniji kisik? Da, dobro si čula. Baš kako stvari mogu zahrđati od oksidacije, tako i svojevrsno "hrđaju" naše stanice. Do toga dolazi radi slobodnih radikala koji dolaze iz različitih "onečišćenja" u našoj okolini i potiču oksidaciju odnosno starenje stanica. Zato bi bilo idealno već 10 tjedana prije sunčanja početi uzimati kakav suplement koji će nas iznutra zaštititi od oksidativnog stresa, pa tako i starenja kože.

Jedan od takvih proizvoda je i Almagea SUNLOVE SKIN+, dodatak prehrani u kapsulama, koji istovremeno hidratizira kožu iznutra i štiti je od oksidacijskog stresa uzrokovanog slobodnim radikalima i to zahvaljujući visokoj dozi astaksantina (6 mg), ulju argana, boreča i ulju ploda uljane palme, luteinu, koenzimu Q10, selenu i vitaminu E. Preporučuje se koristiti ga prije sunčanja, za vrijeme sunčanja, pa čak i po povratku s godišnjeg odmora kako bi se zadržala zdravo preplanula boja te potrebna vlažnost i elastičnost kože.

Ove godine napravi razliku. Uz ove sitne savjete sunčaj se na zdrav način i za deset godina možda ćeš biti jedina među svojim prijateljicama koja će se moći pohvaliti izrazito glatkim licem - bit ćeš nam zahvalna! :)

Posjeti Miss7.24sata.hr