Ove su mame pokazale svoje trbuhe nakon trudnoće - to je pravi standard ljepote

Instagram@powertoprevail
Vidi originalni članak
  • Strije, rastegnuta koža, mlohav trbuh... Nakon poroda su normalni i - nevažni. Zašto se koncentriramo na  fizički aspekt koji činjenica da smo na svijet donijele novi život potpuno zasjenjuje?
  • Sve "nevolje" su nula prema tome, a ove snažne žene to su naglasile slikama svog tijela nakon poroda i inspirativnim, osnažujućim porukama
  • Pogledaj i pročitaj. Svaka mama (i buduća mama) osjećat će se bolje. A body shameri opravdano lošije

U stvarnosti, jedino što naše tijelo nakon poroda jest dokaz je čudesnog čina stvaranja novog života. Sve teškoće i boli nestaju kad ugledamo svoje dijete. Zašto onda tu divotu počinjemo same sebi kvariti brigama o tome kako izgledamo, koliko je kilograma ostalo nakon poroda i zašto nam trbuh nije čvrst. Pa to je normalno. I, usto, sasvim nevažno.

Brojne mame koje su došle do te spoznaje, svoje su iskustvo i svoja razmišljanja poželjele su podijeliti s drugim ženama stavljajući (nećemo reći hrabro jer smatramo da pokazati ljudsko tijelo bilo kojih godina, veličine i oblika ne bi trebala biti sramota za koju je potrebna posebna hrabrost) fotografije svojih trbuha na instagram uz mnogo inspirativnih i osnažujućih poruka.

"Svim "nesavršenim" mamama. Niste oštećena roba. I dalje se prekrasne. I dalje vrijedite. I dalje ste važne. I dalje ste seksi. I dalje ste vi, još i više". Samo je jedna od njih. Pogledaj, i još važnije, pročitaj.

1. "Dug je popis svega kroz što te tvoje tijelo provelo. Možda je to jedna stva, možda njih 10. Možda je preživjelo bolest, možda je pretrčalo maraton. Možda jednostavno postoji i u njemu živi prekrasna dušua Što god bilo, nevjerojatno je i vrijedno ga slaviti, pa učinimo to zajedno."

2. "Zaslužila sam ovo tijelo i nitko mi neće reće da je sada manje lijepo nakon tako prekrasne stvari kao što je stvaranje novog života."

3. "Kao dijete sam bila zdrava, ali mršava. Govorili su mi da sam pothranjena, da će me vjetar odnijeti, susjede su ispitivale mamu zašto me pošteno ne nahrani, govorili mi da jedem čokoladu i junk food jer se moram udebljati. Nakon poroda imam 10 kilograma više i sad mi govore da sam se "udebljala". Uvijek će se naći netko tko smatra da je u redu komentirati tvoj fizički izgled. Odgovori im da smo mi superžene i da dolazimo u svim oblicima i veličinama."

4. Možda sam malo mekša, ali u konačnici sam snažnija, a  ove strije me podsjećaju da sam na tom mjestu nosila Emiliju Ren koja je u meni rasla."

5. "Nevjerojatna si. Nježna i dragocjena. Daješ i njeguješ. Lijepa si i senzualna. Vrijedna divljenja. Vrijedna ljubavi. Zaustavi trenutak i zavoli sebe. Ponavljaj si ovo beskrajno mnogo puta."

6. "Nekad sam se vagala svako jutro. Opterećivala se s kilogramima. Nisam se pogledala u ogledalo tijekom cijele trudnoće. Stala sam pred ogledalo odmah nakon poroda, pustila da ogrtač padne s mene. Činilo mi se da se vidim prvi put. Nakon nekoliko sekundi sam zatvorila oči, okrenula se i otišla pod tuš. Taj trenutak bio je početak puta na kojem sam naučila kako voljeti sebe. Bio je to dug put, no nikad se ne bi dogodio da nisam pokušala."

7. "Snažne. Hrabre. Samouvjerene. Lijepe. Ujedinjene. MAJKE."

8. "Neke su stvari jednostavno stvorene za nešto. Poput ovog prozora koji je idealan da se na njega naslonim kad se kod kuće oporavljam od poroda uz istezanje i malo joge."

9. "Imam viška kože, imam strije. I znaš što? PREKRASNO JE. Nisam više broj 34 nego sam broj 40. Nemam više 51 kilogram nego 61. Osjećam strahopoštovanje prema svom tijelu koje je nosilo pet bebica. Što ako možemo stvarno vidjeti ljepotu u svojim prekrasnim tijelima umjesto da vidimo gnušanje i sve stvari koje "moramo promijeniti" ili ih se "moramo riješiti”?

10. "Ona još uvijek ima isti prekrasan osmijeh, odlučan um, snažno tijelo kao i djevojka u koju sam se zaljubio prije više od 15 godina.⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Još uvijek ima isti smisao za humor.⁣⁣⁣⁣ ⁣⁣Još uvijek divno miriše.⁣⁣⁣⁣⁣⁣ Njezino tijelo nakon porođaja izgleda malo drukčije, ali zašto bi to imalo ikakvu važnost u mom životu?"

 

Posjeti Miss7.24sata.hr