Ovako ćeš biti mirisna i svježa cijeli dan - čak i kad krenu paklene vrućine

Instagram/Jenlyn Rodriguez
Vidi originalni članak
  • Svi želimo što dugotrajniji miris i svježinu tijekom cijeloga dana
  • Pomoću nekoliko jednostavnih trikova možeš odisati mirisnom svježinom 

Sigurne smo da svaka žena želi ostati mirisna i svježa od prvog jutarnjeg tuširanja pa sve do kraja dana. No, kada se "umiješaju" različite okolnosti i vremenske prilike, to može biti prilično otežano, ali ne i nemoguće.

P.S. Ovi trikovi provjereno djeluju čak i tijekom "paklenih" vrućina!

Evo kako ćeš ostati mirisna i svježa cijeli dan:

Slojevito nanošenje mirisa

Kako bi mirisi bili intenzivniji i dugotrajniji, preporučuje se slojevito nanošenje. Primjerice, nakon tuširanja najbolje je nanijeti losion ili mlijeko za tijelo pa preko njega parfem. Osim što su i jedan i drugi preparat mirisni, losion i mlijeko nahranit će kožu i dati joj potrebnu hidrataciju zbog čega će miris duže trajati. Dakle, odmah nakon što se istuširaš, u kožu utrljaj mlijeko ili losion, a potom nanesi parfem, ali pripazi na količinu da ne pretjeraš. Najdulje traje miris s oznakom eau de parfum zbog toga što sadrži najmanje alkohola.

Brend L'Occitane u svojoj novoj HERBAE par L'OCCITANE liniji lansirao je parfem i uljepšavajuće mlijeko koje se savršeno nadopunjuju i pojačavaju dugotrajnost i intenzitet mirisa. Riječ je o cvjetnom, zelenom i voćnom mirisu koji je idealan za tople i proljetne dane. Naime, njegove gornje note - ambreta, bergamont i ružičasti papar - razbuđuju zelenom svježinom i prizivaju osvježavajuću čistoću. 

Pametno "špricanje"

Parfem trebaš ravnomjerno poprskati po cijelom tijelu jer se njegov miris otpušta od dolje prema gore. Kako bi se miris ujednačeno ispuštao s tebe tijekom cijelog dana, nanesi parfem iza uha, ispod vrata, na unutarnju stranu zglobova ruke, s unutarnje strane laktova i na dekolte. Nikako nemoj trljati zglobove kako ne bi uništila mirisnu bazu. Osim toga, izbjegavaj špricanje parfema po odjeći. Zapamti da je parfem kreiran za tvoju kožu, a ne za tkaninu. U slučaju da baš želiš da ti i odjeća miriše po parfemu, možeš našpricati dasku za glačanje i na njoj izglačati odjeću. No, trebaš pričekati da se parfem u potpunosti osuši kako ne bi ostale mrlje na odjeći. Također, možeš si našpricati i malo parfema na ruke i proći prstima kroz kosu. Sve su to mali trikovi pomoću kojih će se miris na tebi dugo zadržati.

Savjet plus

Pronašli smo super podlogu za tvoj miris ovo ljeto - Bademovo koncentrirano mlijeko brenda L'Occitane. Zašto baš ovo? Radi se o kremi za tijelo koja je pravi koncentrat iznimno učinkovitih ekstrakata badema. Ovo mlijeko dubinski hrani kožu i pruža joj elastičnost zahvaljujući sinergijskom djelovanju bademovog mlijeka i ulja koji je učinkovito omekšavaju i hidratiziraju, a njegov miris je nježan i dovoljno blag da će se lijepo kombinirati uz tvoj omiljeni parfem ili toaletnu vodu.

Potrebno je napomenuti kako miris i svježinu možeš postići i pomoću različitih gelova za tuširanje, mirisnih mlijeka ili losiona te sapuna, no preporučljivo je istodobno ne miješati previše različitih mirisnih linija. 

A kako osvježiti ljeto uz odlične odjevne kombinacije, možeš provjeriti na City Center Mix&Match. Svi savjeti za odlično ljeto na jednom mjestu. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7 

Posjeti Miss7.24sata.hr